2022. január 28., Károly Karola

Vélemény

"Kevesebb bigott papot és több orgazmust kívánok az egri nőknek" – reagálás a Minorita felirataira

Bárdos Rita 2019.11.30. 00:00

Tudtátok, hogy a Horthy-korszakban azzal magyarázták a nők eltiltását a felsőoktatási intézményektől, egyetemektől, hogy az egyetemi oktatástól meddővé válnak? Na, a mai egri papok valahol abban a világban élhetnek.

 

Az egri Minorita templomban egy ideje egy furcsa kis alkotással és kiírással sokkolják a magáról valamit is tudó nőket és reméljük, hogy sok férfit is. A női fogamzásgátlás ellen kampányolnak, de úgy, ahogy nem sok helyen látni.

 

Fotó: Facebook/Pesti Cetli

 

A vs.hu nyomán írt tegnap cikkünkre rég nem látott kommentáradat érkezett és még érkezik is írásunk alatt, illetve a közösségi oldalainkon is. Ki-ki vérmérséklete szerint foglalt állást, reméljük, sikerül kulturált keretek között megvitatni a kérdést. Hölgy olvasónktól kaptunk egy levelet is a témában, amelyet teljes terjedelmében és változtatás nélkül közlünk.

Íme:

 

"A testi önrendelkezés joga a nők számára mára már könnyen kivitelezhető. Köszönhető ez leginkább a 60-as években zajló szexuális forradalomnak és a fogamzásgátló tabletta kifejlesztésének, illetve annak gyors elterjedésének.

 

Az egri papok azonban időutazásra hívják az ember lányát. Abba az időbe repítenek minket vissza, amikor még az életünk legnagyobb feladata a gazdaságilag jól férjhez menés volt, illetve a gyermekek megszülése, majd családunk kiszolgálása életünk végéig. A megtestesült, gondoskodó anya, aki nem sír, ha problémája van, összeszorított foggal szolgálja főnökét és utódait élete végéig.

 

„A fogamzásgátló széles körű használata házastársi hűtlenséghez és az erkölcsi nevelés általános fellazulásához vezet!” – írja a felkent pap, aki elvileg cölibátusban él élete végéig, gyakorlatilag meg csak az isten tudja.  Ettől a mondattól nemcsak butább lettem, hanem valóban időutazás részese lehettem. Tudtátok, hogy a Horthy-korszakban azzal magyarázták a nők eltiltását a felsőoktatási intézményektől, egyetemektől, hogy az egyetemi oktatástól meddővé válnak? Na, a mai egri papok valahol abban a világban élhetnek.

 

A nőt ösztönkielégítése puszta eszközévé alacsonyítja. A férfi nem partnerként tekint a nőre, akinek tisztelettel és szeretettel tartozik.

 

– áll a templom egyik papírján. Ez a mondat is megérne egy misét, szóval, ha nem szaporodásra használjuk a hüvelyt, akkor az nincs rendben? Ha a partnerem tudja, hogy nem lehetek terhes, akkor nem tisztel és nem szeret? Hahó, pap bácsik, tapasztalataim szerint (és én nem élek cölibátusban) az ember fia inkább megnyugszik és örül, hogy nem kell gumit húznia.

 

Amennyiben a papok célja az, hogy a nőket gyermekvállalásra bíztassák, biztosan nem jön össze. A mai nők tanultak, céltudatosak, és igenis élvezik a saját testüket. Ma már nem lehet őket a nagy nemzet inkubátorainak tekinteni. Függetlenné váltak az apától, a férfitől és az államtól is.

 

Ha az volt a céljuk, hogy minél több nőt elidegenítsenek az egyháztól, na, az sikerült. Kedves egyházi dolgozók! Értsék meg végre, hogy a nők már férfiak nélkül is képesek élni az életüket. Nem kell, hogy megmondja nekik egy, a szexuális életet elvileg csak könyvből, a szerelmet pedig még könyvből (mert ugye a szerelmet leírni nem lehet, csak érezni) sem ismerő pap, hogyan is tekintsenek a saját testükre. Részemről kevesebb bigott papot és több orgazmust kívánok az egri nőknek."

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló