2024. április 17., Rudolf

Vélemény

#eger #nyitrai zsolt #fidesz

Szívesen nevettünk volna együtt egy jót Nyitrai Zsolttal, de most inkább kiröhögjük

Csarnó Ákos 2021.01.06. 12:16

 

Mi, itt az Egri Ügyeknél úgy gondoltuk, hogy az Egerben és a környékén élőket érdekelheti az a kérdés, bő egy évvel a következő országgyűlési választások előtt, hogy vajon miként alakul ennek a körzetnek a politikai sorsa. Mivel az ellenzék még nem tárta elénk, hogy kit indítanak 2022 tavaszán, közös képviselőjelöltként Heves megye 1. számű választókerületében, úgy döntöttünk, megkérdezzük a másik főszereplőt is, vagyis a kormánypártot és annak legismertebb helyi politikusát.

 

Ezért küldtünk Nyitrai Zsoltnak, a választókerület jelenlegi, már kétszer megválasztott egyéni képviselőjének három kérdést arról, hogy miként látja a jövőjét helyben, egyértelműen a saját szempontjából. Ezek voltak a kérdések:

 

1. Döntött már Képviselő Úr arról, hogy pályázik-e a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltségére Heves megye 1. számú választókerületében?

 

2. Mennyire érzi biztosnak a bizalmat a Fidesz országos vezetése, illetve Orbán Viktor miniszterelnök részéről a 2019-es önkormányzati választási eredmények tekintetében?

 

3. Milyen hangvételű kampányra számít a 2022-es országgyűlési választásokhoz közeledve?

 

Nem hiszem, hogy kollégám atomfizikai mélységű és nehézségű kérdésekkel kereste meg a képviselőt, a magam részéről azt gondoltam – ismerve a képviselőt – hogy elegáns, három egyszavas válasszal „elküld minket a francba”.  Nagyjából így:

 

1.       Igen.

 

2.       Eléggé.

 

3.       Borzasztóra.

 

Köszönöm az interjút…

 

Egy ilyen válaszra csak csettintene minden valamire való szerkesztőség és még egy mosolyt is megengedne magának mindenki. Ezzel szemben a képviselő nem engedett meg nekünk egy mosolyt sem, hanem harsány röhögésre késztetett bennünket, ugyanis olyan fiatalos, pattogós, habonyi értelemben vett oktató választ küldött (pontosabban nem ő, hanem a munkatársa), amit nem teszünk ki a szerkesztőség ablakába!

 

Tisztelt Szerkesztőség!

Tekintettel arra, hogy az Egri Ügyek a baloldal által finanszírozott, helyi propaganda lap, egy álhírgyár, amelyet nem lehet komolyan venni, ezért Képviselő Úr nem nyilatkozik Önöknek.

Felesleges belekezdeni abba a siránkozásba, hogy egy képviselőnek kutya kötelessége válaszolni egy közérdekű kérdésre, főleg, ha közhatalmat gyakorol, de hagyjuk. Ez már nem az a szint. Ez az az ostoba, mélygarázs szintű kommunikáció, ami kábé azokra a kisgyerekekre emlékeztet, akik, ha eltakarják a szemüket, azt hiszik, hogy nem látják őket sem.

 

Halvány fogalmam sincs, mire gondolhatott az álhírgyár dologgal a képviselő, hacsak arra a rengeteg, irtó kellemetlen oknyomozásra, tudósításra, hírre, amit nem a Fidesz pártközpontjában fogalmaztak meg az agit-prop kollégák. Nyilván az is nagyon kellemetlen, hogy havonta átlagban 1,2 milliónál is többször olvasnak bennünket felületeinken. Nekünk nem probléma, ha a körzet országgyűlési képviselője kommunikációs analfabéta, de legalább lenne stílusa, abban lenne valami finesz, valami csibészség, kis lazaság. Mindegy, ez van, ezt kell szeretni/utálni.

 

Ja, az email-t kitettem a szerkesztőség ablakába végül. Bekeretezve!

 

új nyitrai válasz

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló