2023. december 8., Mária

Vélemény

#közvilágítás #mvm

Hetek óta nincs világítás az Almagyar utcában - kafkai történet

olvasói levél 2023.05.18. 11:16

Lehet, hogy nincs is Almagyar utca Egerben?

Ez az írás egy vélemény és nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség álláspontját. A Vélemények rovatban a szerkesztőség véleményétől eltérő írásokat is közreadunk, azonban azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk. Természetesen szívesen várjuk a válaszreakciókat, amelyeket közre is adunk.

Olvasónktól kaptunk egy írást szerdán (2023.05.17.) arról, hogy az Almagyar utcában nem sikerül egy jó ideje rendezni a világítást. Lehet, hogy nincs is Almagyar utca? 

 

Ma a levélíró arról tájékoztatott bennünket, hogy a cikk megjelenése után ismét működik a világítás. (2023.05.19.)

 

Pontosan egy hónapja nincs közvilágítás az egri Almagyar utcában. Forgalmas, de nem hosszú utca, mindössze 5 lámpáról van szó, ami az úttest felett átfeszítve ad fényt, ha szükséges.  

 

Azért ez szép teljesítmény a 21. században, hogy egy hónap alatt nem lehet kijavítani ezt a hibát.

 

Amikor egyik este bejelentettem az MVM Émász Áramhálózati Kft. ügyfélszolgálatnál, hogy nem égnek a lámpák, néhány nap türelmet kértek. Nos, a néhány nap eltelt és ismét telefonáltam.

 

A hibát kijavították, az ügyet lezártuk, közölte az ügyfélszolgálat munkatársa. Nagyszerű, csak éppen az a baj, hogy továbbra sincs világítás. Akkor újra felvesszük hibának, mondta a hölgy a vonal túlsó végén. A szituáció többször megismétlődött a hónap folyamán.

 

Nincs jogom kételkedni benne, hogy egy szerelő alkalmanként valahol felkapcsolt, vagy kicserélt egy biztosítékot, és a bejelentést újra lezárták. De az is biztos, hogy a hibát csak egy pillanatra hárította el. Hogy egy-egy ilyen elhárítás után valaki megnézte-e, hogy van-e világítás, nem tudom. De az biztos, hogy nincs. Valamelyik beszélgetésünk során említette az ügyeletes munkatárs, hogy lát a feljegyzésen egy kábelvizsgálatot, de többet nem tudtam meg.  

                                                                                                                  

Az egy hónapos kapcsolatom során akadt néhány vicces, vagy inkább bosszantó pillanat. Ilyen volt, amikor megkérdezték tőlem, hogy tényleg van Egerben Almagyar utca? Biztos hogy van?

 

Egyik alkalommal a nevemet négyszer kellett elmondanom, holott a beszélgetés elején érthetően bemutatkoztam. Szintén ismételgetnem kellett a telefonszámomat, pedig a készülékük kiírta. De hátha telefonbetyár vagyok…

 

A legizgalmasabb az volt, amikor az ügyfélszolgálatos Úr közölte, hogy az eddigi bejelentéseimet ő nem látja, egyáltalán bejelentettem ezeket az eseteket? Igen bejelentettem, mondtam és a „hol lehet panaszt tenni az ügyintézésre” című kérdésemre azt válaszolta, hogy sehol. Ezt azután megerősítette  egy újabb hölgy, az MVM EÉ Ügyfélkapcsolati Kft. munkatársa is, aki megnyugtatott, hogy megtalálta a feljegyzéseket. De azt is közölte, hogy miután már lezárták a legutóbbi panaszt - ami ugyanaz mint a többi- újat vesznek fel, aminek az elintézése legfeljebb 14 napot vesz igénybe. Majd felvilágosított, hogy ha ez nekem  nem tetszik, az Önkormányzat panaszt tehet náluk.

 

Újabb telefon és a Városüzemeltetési csoportnál ígéretet kaptam, hogy megpanaszolják ezt az őrületes tempót. Egyébként a szomszéd most jelentette be ugyanezt a hibát, neki is azt mondták, hogy még nem találkoztak ezzel a problémával.

 

Most itt tartunk. Megértem, hogy sok a munka. Talán több embert kellene alkalmazni. A 14 napos határidő, még ha nem is használják fel, túlzás és felháborító. Pedig, gondolom a súlyos rendszerhasználati díjat befizeti a város. És a sok határidő, mint látjuk az Almagyar utcai esetet, szépen össze tud gyűlni. Már több mint kétszer 14 napnál tart a szolgáltató. Hogy mikor gyúlnak ki újra a fények az Almagyar utcában, nem tudni. Mert tájékoztatást nem kaptunk. Addig továbbra is sötétben, vagy éppen a mobiltelefon lámpájával világítva botorkálnak hazafelé az itt lakók, és a kirándulók. Utóbbiak bizonyára elviszik magukkal ezt az élményt és „jó” hírünket.

 

indexkép: Getty Images

 

2023.05.18.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló