2022. szeptember 25., Eufrozina Kende

Vélemény

Kijött a fényre az egri Fidesz, hogy ismét olcsó és átlátszó ferdítésekkel hipnotizálják a népet

Kondor András 2019.11.30. 00:00

Az Egri Vízilabda Klub csődje is szomorú, de ahogy ezt az egri Fidesz átpolitizálja, az még lehangolóbb.

 

Ahogy arra számítani lehetett, az egri Fidesz két lábbal és jó nagy lendülettel beleállt a ZF-Eger vízilabdacsapat csődjébe. Nem, nem azt kérték számon, hogy miként juthatott egy rakat pénzzel kitömött kirakatcsapat odáig, hogy egy adóhatósági átvilágítás és eljárás végén fizetésképtelenné válik a klub. Nem is azt hangsúlyozták, hogy igen, egy kifizetetlen számláktól sújtott és egy NAV-os bírság miatt mínuszos klubba nem biztos, hogy önteni kellene a közpénzt. Ellenkezőleg, a mostani városvezetés nyakába varrják a csődöt. Teszik ezt akkor is, ha az egri önkormányzatnak semmi köze a pólócsapatokat működtető kft.-hez.

 

Kedden Martonné Adler Ildikó a Fidesz egri szervezetének vezetője, volt alpolgármester és Kovács Cs. Tamás kormánypárti önkormányzati képviselő kiállt a Bitskey Aladár Uszoda elé, és válogatott "finomságokkal" próbálták arra terelni a szót, hogy igen, az egri önkormányzat a felelős a klub csődjéért. A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy szégyenteljes, hogy Egerben ez a helyzet kialakulhatott. Valóban szégyenteljes, de elsősorban az, ami 2016 és 2018 között törénhetett az Egri Vízilabda Kft.-nél, és szégyenteljes az, ahogy a helyi Fidesz saját politikai térnyerése érdekében elferdíti a valóságot.

 

Akinek van hozzá kedve, megnézheti a városi tévé összefoglalóját a keddi kormánypárti standupról:

 

 

Április végén jött a NAV-határozat

 

Itt idéznénk Szécsi Zoltán klubelnök portálunknak kedd délelőtt adott nyilatkozatából, amelyet a Fidesz helyi politikusai már azelőtt ismerhettek, hogy kiálltak kedden az uszoda elé. Szécsi a csődhelyzettel kapcsolatban elmondta:

 

a lépésnek egyetlen egy dolog áll a hátterében: április 27-én kaptam egy másodfokú NAV-határozatot, a 2016-2018-as évekre vonatkozólag. Ez egy nagy összegű bírságot tartalmaz. A döntés jogerős, harminc napon belül lehet a közigazgatási bíróságon megtámadni.

 

A klubvezető közölte: a NAV tartozás megfizetése az elsődleges, addig semmilyen, egyéb pénzmozgásra nincs lehetőség. „Az egyetlen jogszerű megoldás, hogy beszüntetünk minden kifizetést”.

 

Szécsi szerint a várostól sem várhatnak segítséget. „A polgármester fog nekem utalni támogatást úgy, hogy nem nullás a NAV számlám?” – tette fel a költői kérdést, miközben azt is megjegyezte: az egri városvezetéstől egyébként az előző évekhez hasonlóan áprilisra várták az összeget, de az nem érkezett meg. Ez nagyban hozzájárult a fizetésképtelenséghez. „Január, február, márciusban már azt a pénzt költjük, amit a várostól kapunk” – tájékoztatott Szécsi, aki mégsem neheztel a polgármesterre. „Koronavírushelyzet van, ez normális. Nincsenek egyszerű helyzetben ők sem".

 

Mirkóczki szerint cinikus dolog rajta számonkérni a támogatást

 

Nos, ezután jött a helyi Fidesz fentebb már említett sajtótájékoztatója, amelyre Mirkóczki Ádám polgármester közleményben reagált. A portálunkhoz eljuttatott reagálásában a városvezető azt írta: "Felhívom Kovács Cs. Tamás és Martonné Adler Ildikó figyelmét, hogy ilyen szomorú eset kapcsán, nem ízléses dolog a Fidesz részéről, hogy az egri vízilabda csődjét egy teljes igazságtalanságon alapuló politikai támadásra használják fel ellenem!"

 

Mirkóczki szerint az önkormányzat semmilyen szinten nem szólt és nem is tudna beleszólni az Egri Vízilabda Kft. működésébe, annak döntéseibe vagy bármilyen pénzügyi műveleteibe, költségvetésük alakításába. Az önkormányzat nem lát bele a kft szerződéseibe és mindennapi működésébe.

 

Sem Kovács Cs. Tamás, sem a Fidesz egri frakciója nem szavazta meg a 2020. évi városi költségvetést, így a vízilabda 68 milliós támogatását sem. Cinikus dolog számon kérni rajtam olyat, amit én előterjesztettem és támogattam, ők pedig nem

 

– áll a reagálásban.

 

"Végezetül szeretném felhívni Kovács Cs. Tamás és Martonné Adler Ildikó figyelmét arra, amint nyilván ők is pontosan tudnak, hogy addig nem utalható anyagi támogatás egyetlen sportegyesület számára sem, amíg az előző évi önkormányzati támogatásról el nem számolt szabályosan. Sajnos a vízilabda klubnak ez a mai napig nem sikerült, így az idei támogatás utalásának jogi akadálya van."

 

És jöjjön a csattanó:

 

Kovács Cs. Tamás, mint az Egri Vízilabda Klub felügyelőbizottságának elnöke, mindenről tudott, s ha annyira aggódott, vajon miért nem tájékoztatott a klub anyagi helyzetéről, és miért utólag vádaskodik igazságtalanul a sajtón keresztül!?

 

 

Szécsi Zoltán szerint az adóhatóság büntetése miatt lehetetlenült el az Egri Vízilabda Klub

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló