2021. október 27., Szabina

Vélemény

#csok #plakát #újraelosztás

Egy óriásplakát, amely tökéletesen megmutatja, mi a perverz újraelosztás

Papp László Tamás 2021.03.01. 14:31

Ez a jelzős szerkezet nem a szexről szól: olvasson tovább, ha fel akar háborodni. Velem már megtörtént.

Tudja, mi az a perverz újraelosztás? Nem egy pornófilmes szakkifejezés. Az úgynevezett negatív vagy perverz újraelosztás fogalma azt fejezi ki „hogy a gyakorlatban nem szükségszerűen a szegények javára történik a központi jövedelemátcsoportosítás.” Vagyis az állam jelentős kedvezményekben és támogatásokban részesít olyanokat, akik nemhogy nem rászorultak, de az így kapott pénzt luxuskiadásokra fordítják.

 

Ekképp járul hozzá az állam közpénzből nagy értékű ingatlanok és gépjárművek megvételéhez olyanoknál, akik anélkül is vígan tudnának gyereket vállalni, önerőből is képesek minőségi életvitelre. Ők a CSOK-királyok és CSOK-királynők, akik az úszómedence mellé hulló apróért is lehajolnak.

 

Amitől egy magamfajta szabadpiaci liberálisnak is nyugodtan kifordulhat a gyomra, mert a piacpártiság pont nem azt jelenti, hogy esélyegyenlőség-, illetve versenytorzító módon, állami pénzből tesszük még gazdagabbá az eleve jómódúakat. Itt van a mindezt hűen kifejező óriásplakát, melyet a Petz Lajos Parkolóház és a Szauter úti körforgalom között láthatunk Győrben:

 

csok_ill

 

Látva a rajta lévő ingatlant: aki ilyen lakóépülettel rendelkezik, az biztosan nem szorul rá arra, hogy hárommilliós állami támogatásból vegyen térkövet vagy burkolatot. Melyek beszerzése amúgy nem létszükséglet, ergo pont a liberális rászorultsági elv, illetve minimális állam jegyében helytelen ezeket közpénzből tolni. Nem a szolgáltatását reklámozó cég vagy az állami támogatást igénybe vevő magánszemélyek igazából e véleménycikk céltáblái.

 

Ők csak élnek egy legális üzleti és beruházási forrás lehívásával. A bűnös itt a fordított Robin Hood-ként működő állam, mely a szegényektől elvont pénzt (akik nem, vagy jóval kevésbé tudják igénybe venni a bőkezű támogatásokat) a gazdagoknak adja, hogy még gazdagabbak legyenek. 

 

Ami perverzebb, mint a legaberráltabb brutálpornó. 

 

(Via ugytudjuk.hu)

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló