2024. július 20., Illés

Vélemény

Eger is felül a bohócvonatra

2019.11.30. 00:00

Valamiért a 2300 befogadott menekültről nem tesznek említést.

 

A legújabb kormányzati hisztinek megfelelve az Egri Közgyűlés elé olyan előterjesztés kerül csütörtökön, ami arról beszél, hogy 1300 menekültet máris befogadott tavaly a kormány. Várjunk csak, nem is! Hanem arról, hogy az Egert messziről elkerülő menekültek ne jöjjenek ide, mert Soros.

 

Értelmes ember nem hazudik. Ha tudja, hogy hazugságot kell elmondania, akkor vagy megtörik lélekben vagy már hozzászokott vagy nem értelmes. Nos ez látszik az egri fideszes képviselőkön és a polgármesteren is. Január 25-én ugyanis a Fidesz frakció úgy tűnik, hogy egész Egert ráülteti a bohócvonatra és csilingelve körbevezeti, mint egy hülyét. 

Íme az előterjesztés terve (ma még így néz ki):

 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése büszke arra, hogy az elmúlt negyed században aktív civil élet alakult ki a városban, és a hivatalban lévő polgármester és a közgyűlési többség pártállásától függetlenül a civil szféra mindig élvezte az Önkormányzat támogatását.

A Közgyűlés az élet számos területén tevékenykedő civil szervezeteket, az azokat alkotó önszerveződő közösségeket és az ezekben végzett önkéntes munkát értéknek tekinti, és meg kívánja védeni attól, hogy Soros György spekulációs ügyletekből származó vagyonából felvásárolja azokat és rájuk kényszerítse betelepítéspárti ideológiáját.

A Közgyűlés tiltakozik az ellen, hogy a legújabb hírek szerint Soros György az általa korábban megjelentetett terv végrehajtása érdekében bevándorlás-szervező irodákat akar nyitni a magyar városokban, és több százezer dollárt oszt szét ezekben a hetekben, hogy felépítse vidéki hálózatát. Ez a terv valamennyi magyar településre, így Egerre is rendkívül veszélyes, hiszen veszélybe kerülne a mindennapok biztonsága.

Az egriek maguk döntik el az ügyeiket és nem szeretik, ha máshol élők döntenek helyettük, ezért a Közgyűlés – képviselve az Egerben élők érdekeit – kinyilvánítja, hogy nem kíván Egerben sem bevándorlás - szervező irodát, sem migránstábort; egyúttal szorgalmazza, hogy a magyar önkormányzatok utasítsák el a Soros György által tervezettek és a kötelező, felső korlát nélküli betelepítési kvóta végrehajtását.

Kérem a Tisztelt Közgyűlést, hogy a csatolt felhívás kapcsán az alábbi határozati javaslatokat fogadja el.

 

Komoly időbeli elmaradásban van a Közgyűlés, mert ennek a nyilatkozatnak nevezhető valamit korábban Budapesten összegyűlő polgármesterek (erről ide kattintva olvashatnak) találkozója után kiadva kisebb lett volna a baj. Ugyanis a legújabb hírek szerint már nem az a helyzet, hogy Soros György bárit is be akarna telepíteni, hanem az, hogy a kormány tavaly 1300 menekültet be is engedett. Meg azelőtti években is még kb. 1000 főt.

 

Nyilván rá van parancsolva Habis Lászóra és a fideszes képviselőkre, hogy nyeljék le a békát és játsszák el a bohócot egész Eger előtt. Rettentő kínos lesz, ahogy értelmes és megtört emberek ezt teszik.

 

A szerk.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló