2024. június 19., Gyárfás

Riasztó

Tragédia egy porig égett házban, holttestet találtak a tűzoltók a Heves megyei faluban

2019.11.30. 00:00

A kályhából pattanhatott ki a szikra.

 

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett péntek hajnalban egy lakóházzal egybeépített ötven négyzetméteres melléképület a Heves megyei Szajla településen, a Táncsics Mihály utcában. A pétervásárai és az egri hivatásos tűzoltók több oldalról beavatkozva oltották el a lángokat.

 

A három helyiségből álló épület átvizsgálása közben egy embert találtak, akinek az életén már nem lehetett segíteni. Nem kizárt, hogy a kályhából kipattanó szikra okozta a tragédiát. A tűz pontos keletkezési okát és körülményeit vizsgálják.

 

"Naponta átlagosan tizenöt lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat. Télen azonban ez a szám a duplájára emelkedik, negyvenöt percenként kigyullad egy lakás. A tűzvizsgálatok azt mutatják, hogy a legtöbb lakástűz valamilyen emberi tevékenységre vezethető vissza, oka sok esetben emberi mulasztás vagy gondatlanság. Tűz esetén fontos a gyors helyzetfelismerés és reagálás. Ha a tüzet nem tudja eloltani, az épületet a lehető leggyorsabban hagyja el és kérjen segítséget a 112-es segélyhívón!"  - közölte a Heves megyei katasztrófavédelem.

 

Tűz tombolt egy családi házban a Heves megyei Zaránkon

A tetőszerkezet és két szoba is kigyulladt. Teljes terjedelmében égett egy lakóépület tetőszerkezete és két helyisége a Heves megyei Zaránkon, az Ady Endre utcában - közölte a Heves megyei katasztrófavédelem. A hevesi hivatásos tűzoltók kezdték meg az oltást, majd a helyszínre érkeztek a jászberényi hivatásos tűzoltók is. A lángokat sikeresen megfékezték.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló