2021. július 28., Szabolcs

Riasztó

#robbanás #nógrád megye #mátranovák

Házrobbanás Mátranovákon: a falu másik végében is érezték a detonációt, több épület megsérült (VIDEÓ)

2021.03.03. 12:06

Ablakok törtek be, cserepek hullottak a környékbeli házakról.

Az Egri Ügyek is beszámolt róla, hogy keddre virradóra felrobbant egy ház a Heves megye közvetlen szomszédságában lévő Mátranovákon az éjjel. Az épületben egy ember lakott, őt a tűzoltók emelték ki a romok alól, a mentők életveszélyes állapotban szállították kórházba.

 

A Tények kedd esti riportjában újabb részletek is elhangzottak az esetről: a híradó szerint egy 27 éves férfi lakott a száz négyzetméteres alapterületű vályogházban, testének csaknem fele megégett a robbanásban. A detonáció óriási volt, több ház ablaka is kitört, lerepültek a cserepek és megrepedtek a falak.

 

Bodor Ernőné, Mátranovák polgármestere a nool.hu-nak elmondta: a robbanásban megsemmisült ingatlanon kívül további hét házban keletkezett látható kár. Az érintett házakon a tető, a falak és az ablakok rongálódtak meg, de több környékbeli épületen is végeztek további kárfelméréseket a szakemberek – részletezte a településvezető, hozzátéve, hogy az önkormányzat amennyire csak tud, segít a károsultakon.

 

A szomszédok a berendezési tárgyak mozgásáról, ledőléséről és a csempék pergéséről is beszámoltak. Több helyi megerősítette, hogy még a falu másik végében is érzékelték a robbanás erejét. A településen élők közül többen is arról panaszkodtak, hogy a fiatal férfi régóta mentális problémákkal küzd. A polgármester a Tényeknek azt nyilatkozta, hogy korábban többször kellett kivonulnia a tűzoltóknak, rendőrségnek, mert a férfi robbantással fenyegetőzött – ugyanakkor hivatalosan nem hangzott el olyan közlés, hogy hétfő éjszakai detonációt szándékosan okozta volna.

 

A Tények riportjában a helyszínen készült felvételeket is megnézheti:

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló