2023. május 31., Angéla Petronella

Riasztó

#gyilkosság #aszód #pest megye

Már korábban is járt a rendőrség az aszódi gyerekgyilkos otthonánál, de az ajtónál visszafordultak (VIDEÓ)

Kovács Dávid 2022.05.29. 17:17

Az anya már kereste a lányait, de a rendőrök nem látták indokoltnak, hogy feltörjék a lakást.

 

Az apjuk által álmukban meggyilkolt lányok édesanyja a hét közepén egy jogvédő alapítványtól kért segítséget, miután már napok óta nem tudott semmit a gyerekeiről, derült ki az RTL Híradó helyszíni riportjából.

 

A stábnak nyilatkozó szomszédok szerint a rendőrök jártak is a háznál, ahol a 14 és 16 éves lányok már holtan feküdtek, de nem látták indokoltnak, hogy feltörjék a lakást. Ezt az ORFK Kommunikációs Szolgálata is elismerte a Hvg.hu-nak:

Az elsődleges intézkedések a bejelentést követően megtörténtek. Az akkor ismert adatok alapján nem merült fel olyan körülmény, amely indokolta volna a lakásba történő erőszakos bejutást. A nyomozás jelenlegi adatai szerint a sértettek ekkor már nem voltak életben. (…) A jelenlegi ismereteink szerint az elsődleges intézkedések megfeleltek a szabályoknak

– írták a portál megkeresésére.

 

A szomszédok depressziós, zárkózott, magának való emberként ismerték a férfit. "Láttam, hogy ez az ember nem találja a helyét a világban, mióta a családja elhagyta" – nyilatkozta egyikük. Mint elmondta: amikor gyanússá vált a lakásból kiáradó szag, arra gondolt, hogy esetleg a férfi lehetett öngyilkos.

 

A gyermekeit megölő apa hamarosan valóban öngyilkosságot kísérelt meg: a Heves megyei Adács közelében egy arra haladó mozdony elé lépett, de túlélte. A helyszínről mentőhelikopter vitte életveszélyes állapotban kórházba, a Blikk információi szerint a vonat az egyik lábát vágta le, a Tények pedig úgy tudja, a mélyaltatásban tartják, továbbra is életveszélyben van.

 

A gyászoló édesanya – érthető módon – nem kívánt a kamerák elé állni, a közösségi oldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyben többek között köszönetet mondott az együttérzésért, és leírta, hogy megbocsátott a lányok apjának.

 

Az RTL Híradó anyagát itt lehet visszanézni:

 

 

(Indexkép: pillanatfelvétel az RTL Híradó riportjából)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló