2022. július 5., Emese Sarolta

Riasztó

#gyilkosság #adács #aszód #vámosgyörk #pest megye

Aszódi kettős gyilkosság: baltával ölhette meg lányait az apa

Barna Benedek 2022.05.28. 08:55

A brutális tettet követően a férfi vonat elé vetette magát, de túlélte.

 

Újabb részletek derültek ki a Pest megyei Aszódon történt családi tragédiáról. Sajtóértesülések szerint az apa baltával ölte meg két lányát, akik láthatáson voltak nála. A Blikk azt írja, információik szerint a férfi elkábíthatta a kamasz gyerekeket, mielőtt végzett velük.

 

Ahogy arról portálunk is hírt adott, a 14 és 16 éves lányok holttetét csütörtök este találták meg apjuk lakásában, ahová azután vonultak ki a rendőrök, hogy furcsa szagról érkezett bejelentés. (Időközben az is kiderült, hogy a lányokat egyébként már napok óta keresték, és a rendőrök meg is jelentek az apjuk lakásánál, de nem mentek be, mert "akkor ismert adatok alapján nem merült fel olyan körülmény, amely indokolta volna a lakásba történő erőszakos bejutást".)

D__MI20220527001
Bűnügyi helyszínelők egy aszódi társasházban, ahol két holttestet találtak (Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)

A rendőrség közlése szerint a 46 éves férfi a két lányát május 20-án, múlt pénteken ölhette meg – még aznap, amikor megérkeztek hozzá –, miután elaludtak. Az apa később a Heves megyei Adács közelében, egy arra haladó mozdony elé lépve öngyilkosságot kísérelt meg, de túlélte. A helyszínről mentőhelikopter vitte életveszélyes állapotban kórházba az akkor még ismeretlen személyazonosságú férfit (iratok nem voltak nála). A Blikk információi szerint a vonat az egyik lábát vágta le, és jelenleg is kórházban ápolják.

 

A lap azt írja, a két lány a Heves megyei Vámosgyörkön élt a tanárként dolgozó anyjukkal. Az egyik szomszéd azt nyilatkozta a Blikknek, hogy a lányok rettegtek az apjuktól, a nagyobbik csak azért ment el hozzá, hogy vigyázzon a húgára.

 

Az anya nem akart nyilatkozni, a közösségi oldalán tett közzé egy rövid bejegyzést, amelyben többek között köszönetet mondott az együttértésért, és leírta, hogy megbocsátott férjének.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló