2022. január 18., Piroska

Riasztó

#heves #súlyos testi sértés

Letartóztattak egy férfit a hevesi családi balhé miatt, amiben lapát és szerszámnyél is előkerült

Barna Benedek 2021.06.08. 18:35

Többen egymásnak estek, és volt, aki életveszélyesen megsérült.

Egy hónapra elrendelte a letartóztatását az Egri Járásbíróság annak a férfinak, akivel szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt folyik nyomozás – tájékoztatta portálunkat Hoszné dr. Nagy Tímea, az Egri Törvényszék sajtószóvivője.

 

A férfit – és egyébként még több társát is – azzal gyanúsítják, hogy június 5-én Hevesen egy családi konfliktust követően egymásra támadtak, egymást bántalmazták, ennek során a sértetteket testszerte ütlegelték, különböző tárgyakkal dobálták. Az egyik sértett életveszélyes fejsérülést szenvedett, míg mások sérülése súlyos, illetve könnyebb. 

 

Az Egri Járásbíróság nyomozási bírája a döntést azzal indokolta, hogy mivel a szóba jöhető tanúk a gyanúsított közvetlen lakókörnyezetéből kerülhetnek ki megalapozottan lehet attól tartani, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk befolyásolása révén a büntetőeljárás sikerét meghiúsítaná vagy megnehezítené, valamint fennáll a bűnismétlés veszélye is, tehát, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. 

 

A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és a védő azonban szabadlábra helyezés, illetve enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása miatt fellebbeztek, így az nem végleges. A fellebbezés folytán az Egri Törvényszék másodfokú tanácsa hoz majd döntést, addig a gyanúsított letartóztatásban marad.

 

(Indexfotó: pikrepo.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló