2023. január 29., Adél

Riasztó

#m3-as autópálya #közlekedési baleset #ítélet #figyelmetlenség #szabadságvesztés

Egy év tíz hónapot kapott a figyelmetlen sofőr, aki két ember halálát okozta az M3-ason

MTI 2021.02.09. 17:08

Most született jogerős ítélet a 2018-as közlekedési baleset ügyében.

Jogerősen egy év tíz hónap végrehajtandó fogházbüntetést kapott az a román férfi, aki az M3-as autópályán figyelmetlenül vezetett, belehajtott az előtte haladó személykocsiba, és ezzel két ember halálát okozta – tájékoztatta a Debreceni Törvényszék szóvivője kedden az MTI-t.

 

Dobó Dénes közölte: a törvényszék ezzel helyben hagyta az első fokon eljáró Hajdúböszörményi Járásbíróság ítéletét, amelyben a férfit három évre a közúti járművezetéstől is eltiltották.

 

A bíróság által megállapított tényállás szerint a 33 éves férfi 2018. május 25-én este az M3-as autópályán Budapest felől Nyíregyháza irányába közlekedett személygépkocsival. Az autópályán bekapcsolta a sebességtartó automata rendszert, a tempomatot, így folyamatosan 136 kilométer/órás sebességgel haladt a külső forgalmi sávban.

 

A rádióadások között keresgélt, amikor – az autópálya hajdú-bihari szakaszán – figyelmetlenül belehajtott egy előtte 90-95 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedő autóba. A baleset következtében a vétlen gépjármű hátsó ülésén utazó két ember életét vesztette – áll a közleményben.

ütközés-pexels
Fotó: pexels.com (Képünk illusztráció)

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló