2024. május 20., Bernát Felícia

Riasztó

#verekedés #garázdaság #jász-nagykun-szolnok megye #jászapáti #buli

Rendőrök vitték el a jászapáti buliból a mulatós zenészt, ő pedig megfenyegette a képviselőt

Barna Benedek 2021.06.07. 16:37

Verekedésbe torkollott a nagy ünneplés a szomszédban.

Több száz fős buli volt vasárnap este Jászapátiban egy a környéken ismert mulatós zenésznél, a szomszédok jelezték, hogy zavarja őket a hangoskodás, a körzet fideszes országgyűlési képviselőjét, Pócs Jánost is segítségül hívták, aki fokozottabb rendőri intézkedést kért, mert az egyik szomszédot megverték. Pócs szerint a zenész, akit tudomása szerint a rendőrök elvittek, meg is fenyegette őt – számolt be a Telex.

 

A képviselő a Facebook-oldalán adott hírt a fenyegetésről hétfőn, majd később a Telexnek azt mondta, a zenész és családja nagyszabású bulit rendezett a Heves megye közvetlen szomszédságában fekvő településen, mert az egyik gyerek elsőáldozását ünnepelték. Pócs szerint mintegy kétszáz vendég volt a buliban, és "lakodalom méretű bulit csaptak". Még az esti órákban is tombolt a zene, majd amikor az egyik szomszéd kérte, hogy vegyék lejjebb a hangerőt, a buli résztvevői Pócs szerint utánamentek a reklamálónak és meg is verték. Pócs azt mondta, súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett a szomszéd, akit mentő vitt el a helyszínről.

 

 

Pócs – aki korábban Jászapáti polgármestere is volt – a szomszédok hívására ki is ment a helyszínre, és ő is szólt a rendőrségnek, fokozottabb intézkedést kért. Elmondása szerint először csak egy kisebb rendőri egység érkezett, aztán később még több, 60-80 egyenruhás vonult ki a helyszínre. Pócs arról is beszélt, hogy egy "hírhedt" helyi csapatról van szó, évekre nyúlik vissza a konfliktus a lakosok és a társaság között. A képviselő azt mondta, nem most először kapott a zenésztől fenyegető üzenetet. Szerinte ezúttal azért küldhettek neki fenyegető üzenetet, mert "valószínűleg tudták, hogy nekem is szerepem volt abban, hogy ilyen nagy erőkkel vonult a helyszínre a rendőrség".

 

Pócs szerint az illető az "alvilághoz tartozik, és próbálja félelemben tartani a lakosságot". A képviselő még azt is mondta, hogy amikor tud, személyesen is jelen van a konfliktusoknál, ami "bizonyára nem tetszik" az illetőnek.

 

Frissítés: A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság időközben arról tájékoztatott, hogy csoportosan elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást indítottak ismeretlen tettesek ellen egy helyi lakos bejelentése nyomán, akit előzetes szóváltást követően bántalmaztak. A rendőrök a helyszíni intézkedés során egy férfit előállítottak a Jászberényi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vételéről határoztak és javaslatot tettek letartóztatásának indítványozására a területileg illetékes ügyészségnek. Az őrizetbe vett személy tettestársainak felkutatása folyamatban van.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló