2024. február 24., Szökonap

Riasztó

#ügyészség #ittas vezetés #becsületsértés

Ittasan vezetett az orvos, aki aztán a cselekvő rendőrrel is csókolózni akart


Bűncselekményt követ el az, aki mással szemben a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ. Ezt tette az a középkorú orvos, akivel szemben az Egri Járási Ügyészség emelt vádat becsületsértés vétsége miatt - tájékoztatott a Főügyészség.

 

A vádirat szerint a férfi egy hosszúra nyúlt szilvesztert követően a késő esti órákban egy Egerhez közeli községbe tartott az általa vezetett személygépkocsival, amikor ittassága miatt letért az úttestről, és a vízelvezető árokba hajtott. A baleset helyszínére hamarosan több rendőr érkezett, akik az előírásoknak megfelelően intézkedtek az ittas vezetővel szemben.

 

A vádlott már ennek során sértegetni és szidalmazni kezdte a hivatalos személyeket, akiket butának és bunkónak titulált, sőt durvább kifejezéseket is használt velük szemben. Mivel megmakacsolva magát az alkoholszondát sem volt hajlandó megfújni, a rendőrök vérvétel és vizsgálat céljából a kórházba szállítása iránt intézkedtek, amihez mentőt hívtak. A szidalmakból ezután már a mentősöknek is jutott, bár a férfi továbbra is a rendőrökre összpontosított, akiket a kórházban is tovább becsmérelt. Itt az egyik rendőrnőt még molesztálta is azzal, hogy a száját csókra tartva csücsörített felé, miközben a nyelvét nyújtogatta és ajánlatokat tett neki.

 

Az egyetemi végzettségű elkövető ellen a későbbiekben két eljárás indult, az egyik ittas vezetés, a másik becsületsértés miatt. Az előbbiben a bíróság 400.000 Ft pénzbüntetést szabott ki a vádlottal szemben és 1 évre eltiltotta őt a járművezetéstől.

 

A becsületsértési ügyben a járási ügyészség újabb pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságra benyújtott vádiratában.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló