2024. július 14., Örs Stella

Riasztó

#gyöngyös #fenyegetés #fegyver

Fegyveres a gyöngyösi polgármesteri hivatalban: a városvezetés megölésével fenyegetőzött a férfi

Barna Benedek 2021.06.16. 18:01

Újabb részletek derültek ki az esetről.

Az Egri Ügyek is hírt adott róla, hogy szerdán a déli órákban egy férfi késsel és pisztollyal felfegyverkezve ment be a gyöngyösi polgármesteri hivatalba, ahol azután fenyegetőzni kezdett.

 

Időközben Gyöngyös hivatalos oldalán újabb részleteket osztottak meg az esetről. Mint írják,

a 46 éves helyi férfi 2002 és 2004 között az önkormányzat alkalmazottja volt, és ügyintézés miatt érkezett a városházára, ahol helyismeretét kihasználva jutott el a polgármesteri titkárságra, ahol azzal fenyegetőzött, hogy megöli a polgármesterrel együtt a teljes városvezetést, valamint végez a Járási Hivatal vezetőjével is.

A gyongyos.hu közlése szerint az elkövető egyedül neveli kiskorú gyermekét, és több rendszeresen folyósított segélyben részesül, a várostól korábban bérlakást igényelt és kapott, a gyöngyösi önkormányzat 2022 első negyedévéig rendszeres gyermekvédelmi támogatást és lakásfenntartási támogatást folyósít neki, továbbá átmeneti segélyként létfenntartási támogatást is kapott.

 

 

Ugyanakkor a férfi azt mondta, hogy ezekből a támogatásokból nem tud megélni. Megnyilatkozásai alapján

végső elkeseredésében dönthetett úgy, hogy fegyverrel megy a hivatalba, és arra is felkészül, hogy nem csak a tisztségviselőkkel és a hivatali dolgozókkal, hanem önmagával is végez.

"A polgármesteri titkárságon egy kolléganő lélekjelenlétének és diplomáciai érzékének köszönhetően rövid időre sikerült megnyugtatnia az indulatos elkövetőt, aki fegyvert fogott a városháza biztonságáért felelős ügyeletes városrendészre. Ezt követően a városháza egyik munkatársa el tudta venni a férfitől a kést.
Ezt követően a hivatal dolgozói értesítették a rendőrséget, az egyenruhások rövid idő alatt a helyszínre érkeztek, és lefegyverezték, majd a Gyöngyösi Rendőrkapitányságra szállították kihallgatásra a fenyegetőző férfit" – írja a gyongyos.hu.

 

(Indexfotó: unsplash.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló