2024. június 18., Arnold Levente

Riasztó

#füzesabony #emberölés #tárgyalás #elmeorvos

Füzesabonyi emberölés: elmeorvos fogja vizsgálni a fiatalt, aki nyakon szúrta és kirabolta vendéglátóját

Barna Benedek 2021.07.07. 12:04

Ha úgy találják, hogy nem volt beszámítható, amikor ölt, a fegyház helyett kényszergyógykezelés várhat rá.

Portálunk is beszámolt arról a tavalyi estről, amikor egy fiatal megölte, majd kifosztotta a vendéglátóját Füzesabonyban. A most 21 éves, büntetett előéletű Sz. Gergő ellen idén tavasszal emeltek vádat nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt.

 

A vádirat szerint a fiatalember a füzesabonyi pályaudvaron ismerkedett össze későbbi áldozatával, aki akkor már ittas állapotban volt, és meghívta őt az otthonába. Itt közösen megvacsoráztak, majd a házigazda éjfél után elaludt a kanapén. Vendége ezalatt a lakásban lévő számítógépet használva ismerőseivel chatelt, azután állítása szerint azt hallotta, hogy a sértett félálomban rá nézve is sértő, rasszista megjegyzést tett. Ekkor döntött úgy, hogy ezért megöli és kirabolja a vendéglátóját – ezt az egyik közösségi oldalon nyomban közölte is egy ismerősével.

Miután átkutatta a szobákat és különböző értéktárgyakat vett magához, egy rugós késsel nyakon szúrta a mélyen alvó vendéglátóját, aki rövid haláltusát követően a helyszínen meghalt.

A Heves Megyei Főügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság fegyházbüntetést szabjon ki és rendelje el a fiatal férfi korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének a végrehajtását. Továbbá indítványozták, hogy a vádlottat határozott időre tiltsák el a közügyek gyakorlásától és kötelezzék őt a nyomozás során keletkezett több mint másfél millió forint összegű bűnügyi költség megfizetésére.

 

Az ügy újabb fejleményeiről most a Tények számolt be. Riportjuk szerint a fiatal beismerte, hogy ölt, sőt a helyszínen azt is megmutatta, hogyan követte el. Ugyanakkor

az ügyvédje szerint a vádlott személyiségzavarral küzd, ezért kezdeményezte az elmeorvosi vizsgálatát. Ha pedig a szakember azt állapítja meg, hogy a fiatalember nem volt beszámítható, amikor ölt, nem kell fegyházba vonulnia, helyette kényszergyógykezelését rendelhetik el.

A híradóban egyébként az is elhangzik, hogy a vádlott a bíróságon arról beszélt: amióta letartóztatták, az anyját többször megfenyegették, amit nagyon bán.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló