2024. július 23., Lenke

Riasztó

#füzesabony #késelés

Félálomban tett, rasszista megjegyzés miatt szúrta le vendéglátóját a férfi Füzesabonyban

2021.04.14. 10:27

Portálunk is beszámolt arról a tavalyi estről, amikor holtan találtak egy fiatal férfit Füzesabonyi otthonában. A helyszíni és a halottszemle adatai alapján idegenkezűség okozta a halálát. Az elkövetőt gyorsan azonosították a rendőrök, Sz. Gergőt Budapesten találták meg.

 

Az ügyben a nyomozás nemrég zárult le, és az ugyeszseg.hu szerdai beszámolója szerint a Heves Megyei Főügyészség a napokban nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a most 21 éves, büntetett előéletű elkövetővel szemben.

 

A vádirat szerint, az alig néhány hónappal korábban egy más ügyben – ugyancsak erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt – felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt fiatalembert 2020. június 16-án este a kalauz leszállította Füzesabonyban egy Budapestre tartó gyorsvonatról, melyen jegy nélkül utazott. A pályaudvaron a vádlott összeismerkedett az ittas állapotban lévő sértettel, aki meghívta őt az otthonába. Itt közösen megvacsoráztak, majd a házigazda éjfél után elaludt a kanapén. Vendége ezalatt a lakásban lévő számítógépet használva ismerőseivel chatelt, miközben – állítása szerint – azt hallotta, hogy a sértett félálomban rá nézve is sértő, rasszista megjegyzést tett.

Ekkor úgy döntött, hogy ezért megöli a vendéglátóját, és elveszi egyes értéktárgyait. Ölési szándékát az egyik közösségi oldalon nyomban közölte is egy ismerősével.

Ezután előkészületeket tett a gyilkosság végrehajtására: a konyhában kiválasztott egy megfelelőnek tartott rugós kést, majd átkutatta a szobákat, melyekből különböző értéktárgyakat vett magához. Ezt követően a késsel nyakon szúrta a mélyen alvó sértettet, aki rövid haláltusát követően a helyszínen meghalt. A terhelt ezután előbb átöltözött, majd távozott a lakásból, sőt a hajnali vonattal a városból is. A házból magával vitt különböző dolgok egy részét később Budapesten értékesítette, illetve ruhaneműre cserélte.

 

A Heves Megyei Főügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a jelenleg letartóztatásban lévő elkövetővel szemben fegyházbüntetést szabjon ki, továbbá rendelje el a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének a végrehajtását. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a vádlottat határozott időre tiltsák el a közügyek gyakorlásától, és kötelezzék őt a nyomozás során keletkezett több mint másfél millió forint összegű bűnügyi költség megfizetésére is.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló