2024. április 12., Gyula

Riasztó

#letartóztatás #aszód #gyilkossá

Először közölt felvételeket a rendőrség a Heves megyei kamaszlányokat meggyilkoló apáról (FOTÓK, VIDEÓ)

Kovács Dávid 2022.06.21. 10:09

A férfi hosszú ideig nem volt kihallgatásra alkalmas állapotban, hétfőn azonban kiengedték a kórházból, ahonnan bilincsben, vezetőszáron vitték a Róna utcába.

 

Kedd reggel a Police.hu oldalon először jelentek meg felvételek – álló- és mozgóképek – az aszódi kettős gyilkosság elkövetőjéről, a tizenéves lányait baltával meggyilkoló L. Tamásról.

 

Ahogy nemrég az Egri Ügyek is beszámolt róla, a férfit letartóztatták, előre megfontoltan, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, védekezésre képtelen állapotukat kihasználva elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítják.

aszód5
Fotó: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság / Police.hu

Mint írtuk, a lányok láthatáson voltak az Aszódon élő apánál, aki álmukban, egy baltával, ölhette meg őket, vélhetően május 20-ról 21-re virradóra. A férfi ezután kocsiba ült, majd a Heves megyei Adács közelében egy arra haladó mozdony elé lépve öngyilkosságot kísérelt meg. A helyszínről mentőhelikopter vitte életveszélyes állapotban kórházba az akkor még ismeretlen személyazonosságú férfit – iratok nem voltak nála.

A férfit azóta kórházban ápolták. A rendőrök napi szinten tartották a kapcsolatot kezelőorvosaival, akik az életvédelmi nyomozók visszatérő kérdésére az elmúlt 25 napban a „nincs kihallgatható állapotban” választ adták – derül ki a Police.hu híréből.

A vallomás beszerzése helyett a nyomozók minden fellelhető bizonyítékot összegyűjtöttek, ami tovább erősítette addigi gyanújukat. A több mint 20 órán át tartó, az aszódi lakást és a férfi Adács közelében hagyott autóját érintő helyszíni szemle adatait elemezték, értékelték, ezek és a lefoglalt bűnjelek vizsgálata alapján igyekeztek rekonstruálni centiről centire, percről percre a végzetes éjszaka történéseit.

 

A nyomozók emellett beszerezték azokat az információkat, amelyek alapján a gyilkos apa a lakása elhagyását követő mozgását, tetteit időrendbe tudták rendezni. Az áldozatok és a számos bűnjel vizsgálatára igazságügyi szakértőket rendeltek ki. A rendőrség úgy fogalmaz: 25 nap alatt olyan mértékben megtámasztották eredeti gyanújukat, hogy a gyanúsítotti kihallgatás érdemben ne tudja azt befolyásolni, és az eltelt, közel négy hét minden egyes napjának úgy indultak neki, hogy felkészültek a kihallgatására.

Fotó: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság / Police.hu

Ám a férfi egészségi állapotában hétfőre változás állt be, ezért a délelőtti órákban elbocsátották a kórházból. Rendőri kísérettel, bilincsben, vezetőszáron vitték a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Róna utcai bázisára. Kihallgatásán az öt minősítő körülménnyel súlyosbított emberölés bűntettével gyanúsítás ellen nem tett panaszt, ahogy vallomást sem, kérdésekre sem válaszolt – közölte a rendőrség.

A bíróság aznap elrendelte a férfi személyi szabadságának legszigorúbb korlátozását, annak helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki.

Ahogy korábban írtuk, a gyilkosság után a közösségi médiában sokan az anyát támadták, amiért elengedte lányait az apjukhoz, a nőnek azonban nem volt más választása, hiszen ha az anya nem biztosítja vagy akadályozza a bíróság által megítélt láthatást, sok százezres pénzbüntetésre, vagy akár letöltendő börtönbüntetésre is számíthat. Ráadásul hamarosan az is kiderült, hogy az anya már kereste a lányait, de a rendőrök nem látták indokoltnak, hogy feltörjék a férfi lakását.

 

Az apa letartóztatásáról a rendőrség ezt a videót tette közzé az oldalán:

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló