2021. december 7., Ambrus

Riasztó

#eger #tűzoltók #háztűz

Hétvégi tűzeset: újabb FOTÓKON a leégett tetejű egri ház

2021.03.29. 15:20

Szerencsére senki nem sérült meg a Rozália utcai tűzben.

A hétvégén összesen 46 segélyhívás érkezett a Heves megyei katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére. A 41 tűzesetet és a 2 műszaki mentést összesen 39 hivatásos és 5 önkormányzati tűzoltóegység, valamint 6 önkéntes tűzoltó egyesület kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves és 1 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletre – számolt be hétfőn a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

Az egyik műszaki mentésre Egerben volt szükség egy személyi sérüléses balesetnél: ahogy azt portálunk is megírta, összeütközött két személygépkocsi és egy motorkerékpár vasárnap délután a Széchenyi István utcában. A balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik a műszaki mentés során áramtalanították a két autót.

 

Mint írták, a jó idő beköszöntével jelentősen megnőtt a szabadtéri tűzesetek száma. Megyeszerte összesen 40 esetben riasztották a tűzoltókat szabadban keletkezett tűzhöz, ahol száraz fű, avar, nádas, összehordott szemét, trágya égett. A tűzesetek néhány négyzetmétertől több hektárnyi területre is kiterjedtek, a megyében összesen több mint 10 hektáron csaptak fel a lángok. Az egri, gyöngyösi, hatvani, füzesabonyi és pétervásárai hivatásos, valamint a bélapátfalvai és a tiszanánai önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal, és több helyen is vízsugarakkal fékezték meg a lángokat, munkájukat a markazi, mezőtárkányi, horti, héhalmi és a boldogi önkéntes tűzoltók is segítették.

 

Az Egri Ügyek is beszámolt róla, hogy szombaton kora este leégett egy ház teteje Egerben, a Rozália utcában. A tűzhöz a megyeszékhely hivatásos tűzoltói 3 tűzoltószerrel, összesen 11 fővel vonultak, három vízsugárral eloltották a lángokat. Az eset során nem sérült meg senki.

 

A helyszínről több fényképet is közzétettek a katasztrófavédelmi honlapon:

#GALLERY_48# 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló