2024. július 21., Dániel Daniella

Riasztó

#közlekedési baleset #zebra #gyalogátkelőhely #kerékpáros

Baleset Mezőkövesden: a zebrán hajtott neki egy kerékpárnak a sofőr – VIDEÓ

Barna Benedek 2022.07.07. 16:57

Nem sokon múlt, hogy ne csak a biciklit, hanem az azt toló nőt is eltalálja a kocsi.

 

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt kedden délután a mezőkövesdi a Mátyás király úton – írta meg a police.hu.

 

A rendőrségi helyszínelés adatai alapján az úton haladó személygépkocsi 72 éves vezetője nem biztosított elsőbbséget egy kerékpárját toló nőnek, aki a kijelölt gyalogátkelőhelyen akart átjutni a túloldalra. Pillanatokon múlott, hogy a nőt is eltalálja az autó, amely így végül a bicikli hátsó kerekét sodorta el. A kerékpáros így csak könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított a sofőrrel szemben. A balesetről felvétel is készült:

 

 

A rendőrség az eset kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy a balesetek elkerüléséhez szükség van a szabályok betartására. Amellett az alábbiakat tanácsolják a közlekedőknek:

 

– a járművek vezetői fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek környékét! Sokat segít a szemkontaktus, hogy mindenki számára világos legyen ki mit lép,

 

– a gépjárművezetők mindig az út és látási, valamint időjárási viszonyok figyelembevételével válasszák meg járművük sebességét,

 

– az autósok kiemelt figyelemmel közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, fokozottan ügyelve azokra a napszakokra, amikor a jelzőlámpa nem üzemel,


– a gépjárművezetők ellenőriztessék autójuk fényjelző berendezéseit, ezzel is elősegítve láthatóságukat,

 

– a gyalogosok mielőtt az úttestre lépnek, mindig győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak-e menni anélkül, hogy veszélybe sodornák magukat, vagy másokat. A gyalogosok nagy kockázatnak vannak kitéve, ha korlátozott látási viszonyok között közlekednek. A veszélyhez hozzájárul, a sötét ruházat, ha lakott területen kívül nem viselnek láthatósági mellényt, és ezáltal szinte teljesen beleolvadnak a környezetbe. Legyen mindig látható!

 

– A KRESZ továbbá előírja, hogy a zebrán le kell szállni a kerékpárról, és azt tolva szabad csak az úttesten - zebrán - áthaladni. Elsőbbsége ugyanis csak annak van a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, aki gyalogosan közlekedik.

 

 

(Indexkép forrása: PoliceHungary / YouTube)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló