2023. március 30., Zalán

Riasztó

#heves megye #gyilkosság #aszód #pest megye #mérő vera

Négyszer tett feljelentést volt férje ellen az Aszódon meggyilkolt Heves megyei lányok édesanyja

Kovács Dávid 2022.05.31. 10:38

A nőt sokan támadták a közösségi médiában, pedig többször próbálta megfékezni a férfit. A feljelentéseken túl kétszer távoltartási végzést is kért.

 

2019 óta négyszer tett feljelentést – legtöbbször könnyű testi sértés miatt – volt párja ellen az a vámosgyörki nő, akinek két kamaszlányát az apjuk gyilkolta meg egy aszódi társasházban. Három ügyben el is marasztalták a férfit, derül ki az RTL Híradó riportjából.

Bűnügyi helyszínelők az aszódi társasházban, ahol a két holttestet megtalálták (Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)

A 14 és 16 éves lányok anyja kétszer távoltartási végzést is kért, ám azt először nem látta megalapozottnak a hatóság. A második, 2019 októberében történt ügyben a két fél megegyezett a bíróság előtt, ezért nem rendeltek el távoltartást – mondta Konkoly-Thege László, a Heves Megyei Főügyészség szóvivője.

 

Ahogy az Egri Ügyek is beszámolt róla, a lányok láthatáson voltak az apánál, aki álmukban ölhette őket meg. A közösségi médiában sokan az anyát támadták, amiért elengedte lányait az apjukhoz, a Nem Tehetsz Róla, Tehetsz Ellene Alapítvány alapítója és vezetője, Mérő Vera szerint azonban a nőnek nem volt más választása.

Ha az anya ilyen helyzetben a bíróság által megítélt láthatást nem biztosítja vagy akadályozza, akkor sok százezres pénzbüntetésre, vagy akár letöltendő börtönbüntetésre is számíthat

– mondta Mérő Vera.

 

Ráadásul hamarosan az is kiderült, hogy az anya már kereste a lányait, de a rendőrök nem látták indokoltnak, hogy feltörjék a férfi lakását. "Az akkor ismert adatok alapján nem merült fel olyan körülmény, amely indokolta volna a lakásba történő erőszakos bejutást" – közölte hamarosan az ORFK.

Az RTL Klub stábja az aszódi kettős gyilkosság ügyében Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkárt is megszólaltatta, aki azt nyilatkozta: a magyar kormány álláspontja egyértelmű, nincs helye a legapróbb bántalmazásnak sem. "Ebben nincs pardon, és ebben nincs kis mértékű bántalmazás sem, zéró tolerancia van" – jelentette ki.

Ahogy korábban írtuk, miután megölte lányait, a férfi hamarosan öngyilkosságot kísérelt meg: a Heves megyei Adács közelében egy arra haladó mozdony elé lépett, de túlélte. A helyszínről mentőhelikopter vitte életveszélyes állapotban kórházba, a Blikk úgy tudja, a vonat az egyik lábát levágta, az RTL Klub információi szerint továbbra sincs olyan állapotban, hogy ki tudják hallgatni.

 

Az RTL Híradó riportját itt lehet megnézni:

 

 

 

(Indexkép: pillanatfelvétel az RTL Híradó riportjából)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló