2024. július 14., Örs Stella

Riasztó

#eger #gyilkosság #holttest #emberölés #gyógyszer #kékfény

A zsebében talált gyógyszer segített az Egerben meggyilkolt, majd kútba dobott férfi azonosításában

Nagy Donát 2021.07.15. 10:38

Az áldozat korábban szervátültetésen esett át.

Tegnap számoltunk be a Heves Megyei Főügyészség közleményéről, amely szerint sikerült vádat emelni a 2015-ben elkövetett emberölés  miatt.

 

Úgy tudni, hogy a három elkövető rövidebb-hosszabb ideje kapcsolatban állt a sértettel, aki 2015 őszétől gyakran megfordult abban az egri lakóházban, melyet a vádlottak közül ketten közösen béreltek. Az ismerősök viszonya idővel megromlott, a vádlottak nem szívelték a sértettet, de ő ennek ellenére 2015 karácsonyán látogatást tett náluk.

 

Amikor egyikük éjjel kettesben maradt a vendéggel, egy kőműveskalapáccsal leütötte a férfit, melynek következtében a koponyája darabosan betört, koponyaűri vérzés alakult ki, ami rövid időn belül a halálához vezetett.

 

A holttestet a három vádlott röviddel később egy plédbe csavarta és bedobta az udvaron ásott kútba, amit néhány nap múlva egyikük építési törmelékkel töltött fel, majd lebetonozott. A vádlottak megbeszélték, hogy ha valaki az eltűnt után érdeklődne, azt válaszolják, hogy ismerősük börtönbe került.

 

Az ünnepek után a három terhelt elment a sértett hajdúsági tanyájára, ahol kirámolták az immár lakatlan házát, valamint eltulajdonítottak több haszonállatot is.

 

 

A holttest tavaly áprilisban került elő, ám először azt sem lehetett tudni, hogy kit találtak meg a kút mélyén.

Az RTL Klub szerint az áldozat zsebében talált gyógyszerek vezették nyomra a rendőröket, ugyanis a férfi korábban szervátültetésen esett át, így ezen a vonalon tudtak elindulni a nyomozók.

Az, hogy konkrétan miért végeztek a férfival, egyelőre nem tiszta.

 

A bűncselekmények elkövetése után a vádlottak megszakították egymással a szorosabb kapcsolatot, volt aki álnevek alatt bujkált az országban és volt aki külföldre távozott, ahol embercsempészés miatt felfüggesztett börtönre ítélték. Végül a rendőrség kézre kerítette valamennyiüket, közülük ketten a nyomozás során beismerő vallomást tettek. 

 

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló