2022. december 3., Ferenc Olívia

Riasztó

#eger #rendőrség #gyilkosság #emberölés #kút #kerti kút

Kerti kútba betonozta áldozatát egy egri banda, majd kirámolták a házát is

Nagy Donát 2021.07.14. 10:33

Az évekkel ezelőtt történt brutális gyilkosság tárgyalása nemsokára elkezdődhet.

A Heves Megyei Főügyészség visszaemlékezése szerint még 2020. április 7-én, kúttisztítási munkálatok során egy holttest került elő egy egri ingatlan udvaráról. Az esetről akkor mi is beszámoltunk. A szakértők megállapították, hogy az idősödő, korábban szervátültetésen átesett férfi halálát idegenkezűség okozta, ezért ismeretlen tettesek ellen nyomozás indult.

Ez fejeződött be nemrég, a hosszú időn át bujkáló elkövetőkkel szemben pedig vádat emeltek.

A napokban benyújtott vádirat szerint a három elkövető rövidebb-hosszabb ideje kapcsolatban állt a sértettel, aki 2015 őszétől gyakran megfordult abban az egri lakóházban, melyet a vádlottak közül ketten közösen béreltek. Az ismerősök viszonya idővel megromlott, a vádlottak nem szívelték a sértettet, de ő ennek ellenére 2015 karácsonyán látogatást tett náluk.

Amikor az I. rendű vádlott éjjel kettesben maradt a vendéggel, ismeretlen okból egy kőműveskalapáccsal leütötte a férfit, melynek következtében a sértett koponyája darabosan betört, koponyaűri vérzés alakult ki, ami rövid időn belül a halálához vezetett.

A holttestet a három vádlott röviddel később egy plédbe csavarta és bedobta az udvaron ásott kútba, amit néhány nap múlva egyikük építési törmelékkel töltött fel, majd lebetonozott. A vádlottak megbeszélték, hogy ha valaki az eltűnt után érdeklődne, azt válaszolják, hogy ismerősük börtönbe került.

fountain-788430_1280
Illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Az ünnepek után a három terhelt elment a sértett hajdúsági tanyájára, ahol kirámolták az immár lakatlan házát, valamint eltulajdonítottak több haszonállatot is.

 

A bűncselekmények elkövetése után a vádlottak megszakították egymással a szorosabb kapcsolatot, volt aki álnevek alatt bujkált az országban és volt aki külföldre távozott, ahol embercsempészés miatt felfüggesztett börtönre ítélték. Végül a rendőrség kézre kerítette valamennyiüket, közülük ketten a nyomozás során beismerő vallomást tettek. 

 

A főügyészség a kalapáccsal gyilkoló, letartóztatásban lévő elkövetőt emberölés bűntettével, segítőit bűnpártolás bűntettével, emellett mindhármukat lopás vétségével vádolja. A II. rendű vádlottal szemben a vádhatóság közokirat-hamisítás bűntette miatt is vádat emelt. Az ügyészség két terhelttel szemben több éves végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló