2023. szeptember 28., Vencel

Riasztó

#vonat #vasút #ügyészség #maklár #kékfény #riasztó

A vonat egyik utasa fosztotta ki egy éppen elütött férfi holttestét Makláron

Nagy Donát 2021.12.17. 08:21

A baleset nem rendítetté meg, inkább gyorsan lecsapott a lehetőségre. Visszaeső tolvaj, de ha beismeri tettét, akkor két és fél évvel megússza.

Az Egri Járási Ügyészség kisebb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen a 21 éves férfi ellen, aki sorozatjelleggel követett el huzamos időn keresztül vagyon elleni bűncselekményeket.

Ezek közül joggal kelt fokozott erkölcsi felháborodást az az eset, amikor a vádlott 2019 decemberében egy olyan elhunyt személy dolgait lopta el, akit halálra gázolt a vonat a maklári vasútállomáson.

A vádlott a balesetet követően maga is leszállt a szerelvényről, majd Eger felé indult a sínek mentén, miközben az ott fekvő holttest közeléből eltulajdonította az elhunyt hátizsákját, benne többek között a mobiltelefonjával, szemüvegével és más tárgyakkal, melyek összértéke közel 135.000 Ft volt.

 

Az ügyészség vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy amennyiben a letartóztatásban lévő vádlott az előkészítő ülésen a vádirati tényállással egyezően beismeri a bűnösségét és lemond a trágyaláshoz való jogáról, akkor a bíróság vele szemben 2 év 6 hónap szabadságvesztést szabjon ki, továbbá 3 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

 

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló