2024. április 13., Ida

Promóció

Válaszd a megfelelő almot és alomtálcát (X)

X 2024.02.22. 13:29

 

A macskák tisztaságkedvelő jószágok. Bár közöttük sem mindegyik egyforma, vannak olyanok, amelyek nem igazán akarják eleinte használni az alomtálcát. Ezek az önfejűbb cicusok is azonban kellő odafigyeléssel, szeretettel és türelemmel elég hamar rávezethetők a cicaillemhely helyes használatára. S ha már rájöttek, hogy ott kényelmes és higiénikus körülmények között végezhetik kis és nagy ügyeiket, akkor boldogan térnek oda vissza.

Miért használj alomtálcát?

A te bársonytappancsosod is a legjobb macskafelszereléseket érdemli. A Falatozoo.hu állateledel webáruház alomkiegészítői között nyitott és zárt macska illemhelyek nagy választékát találod, valamint az ehhez tartozó kellékeket - alomlapát, speciális kilépőszőnyeg - is megvásárolhatod.

Az alomtálca segít a cicáknak a természetes viselkedésüknek megfelelően eltemetni a vizeletüket és székletüket. Ez a nagyon régi szokásuk amiatt maradt fent, mert ezeknek a vadászó állatoknak nagyon fontos volt hosszú évezredeken át az illataikat elrejteni és fenntartani a környezetük tisztaságát. Ehhez a ma már bent lakó cicusoknak az alomtálca és a benne lévő alom pont megfelelő. Persze nagyon lényeges az alomtálca rendszeres tisztítása, hogy a cicád egészségét megőrizhesd. Sokkal kényelmesebb is mindenki számára ez, hiszen a cicákat mifelénk nem szokás sétáltatni.

Melyik lesz a megfelelő?

Ma már számos macska illemhely típus létezik. A hozzáértők és tapasztalt gazdik azt tanácsolják, hogy ne vegyél túl kicsi alomtálcát. Optimális, ha a hossza legalább a cicád testhosszának a másfélszerese. Idős cicáknak talán már nehéz a magas pereműeket használni, s a kölykök sem biztos, hogy abba gond nélkül be- és kijutnak. Ilyenkor érdemes lecserélni.

A macska wc helye is nagyon fontos. A legjobb egy olyan csendes és nyugodt hely neki, amelyet könnyen meg tud közelíteni a macsek, viszont az etető tálkájától megfelelő távolságra van. Ez legyen az egyik első pont, amivel megismerteted a hozzád költöző cicust, s az első sikeres használatot jutalmazd is meg!

Mi kerüljön az alomtálcába?

A forma, a méret és a hely után még az is fontos, hogy mi kerül az alomtálcába. Választhatsz a csomósodó és a nem csomósodó macskaalom fajták között. Előbbiek nedvesség hatására csomókká tapadnak össze. Ezeket pedig igen könnyű kitakarítani. Ma már pormentes, növényi rostokból álló és biológiailag lebomló almok is beszerezhetők. A nem csomósodó almok többféle anyagból készülhetnek. A Falatozoo.hu állateledel webáruház szárított szilikátásvány alomféléket forgalmaz. Biológiailag ezek lebomlanak, pormentesek, kiváló a nedvszívó képességük és hosszabb ideig használhatók.

Egy helyesen megválasztott alomtálca segít, hogy a dolgok mindig a helyükre kerülhessenek. A gazdiknak már csak az a feladatuk, hogy mindig tökéletesen tisztán tartsák azt, és a legmegfelelőbb almot is folyamatosan pótolják benne.

(Szponzorált tartalom)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló