2021. június 24., Iván

Promóció

#szponzorált tartalom

Mire is jó egy bicska és hogyan válasszunk?

Szponzorált tartalom 2021.04.01. 20:12

Sok férfi igen kedvelt kiegészítője a bicska. Ezt egy úgynevezett túlélőszerszámnak is nevezhetjük, hiszen egy minőségi bicskát nem csak vágásra lehet használni, többféle funkciót is betölthet. Mint ahogyan konyhai kések esetében is, a bicska kiválasztásánál is törekedjünk a minőségi bicska kiválasztására. Mutatjuk is, hogy mire is jó egy bicska és milyen szempontok alapján válasszunk, akár magunknak, akár ajándékba szeretnénk egy bicskát vásárolni. [Szponzorált tartalom]

Honnan ered a svájci bicska?

 

A svájci bicska története, a Svájcban élő Karl Elsner nevéhez fűződik, aki egy kés - és evőeszközboltot nyitott. Karl Elsner az idők folyamán kifejlesztett egy olyan bicskát, ami nem csak egy egyszerű bicska volt, hanem annál több, hiszen más eszközök is tartoztak a bicskához, például csavarhúzó és konzervnyitó. A svájci bicska sokaknak ismerős lehet, ha más miatt nem, a rajta lévő motívum, a kereszt miatt mindenképp. A bicskagyártó úriember cégét Victorinoxnak nevezték el. A cég, napjainkban is ezt a nevet viseli.

 

A multifunkciós svájci bicska

 

shutterstock_413682433

 

A svájci bicskát nagyon sokan kedvelik, hiszen ez a tradicionális, multifunkciós kés a legmagasabb minőséget nyújtja. Közkedveltségének egyik oka, hogy többféle funkciót is betölt. Hiszen egy-egy ilyen bicska nem csak éles pengével, késsel rendelkezik, hanem csavarhúzóval, dugóhúzóval, ollóval, reszelővel. A bicska kiváló minőségű, megbízható és rendkívül elegáns, így ajándéknak is kitűnő választás. A svájci bicskák magas minőséget képviselnek, és mivel több száz kivitelben készülnek, így mindenki megtalálhatja azt a darabot, amely a legközelebb áll az egyéniségéhez és a szívéhez.

 

Zsebkések és bicskák széles választéka

 

Az összecsukható késeket is nagyon sokan kedvelik, mivel kompakt méretük lehetővé teszi, hogy könnyedén a zsebünkbe csúsztassuk azokat. Ezért is nevezik ezeket a késeket zsebkéseknek. A zsebkések azért is örvendenek olyan nagy népszerűségnek, mivel dizájnos tokot is választhatunk azokhoz, amelyet aztán fel is csíptethetünk az övünkre.

 

A másik dolog, amiért olyan közkedveltek nem más, mint a zsebkés markolata. A markolat készülhet fából, titánból, szénszálból, alumíniumból, agancsból, vagy szaruanyagból. Az összecsukható kések biztosítékot is tartalmaznak, amely lehetővé teszi a kések biztonságos használatát.

 

Egy minőségi bicska hosszú ideig a hű társunk lehet. Lényeges kritérium egy bicskával szemben, hogy jól kézre álljon. Hogy minél tovább élvezhessük a bicskánkat, ne felejtsük el szárazon tartani és karbantartani. A bicskák népszerűsége abban is rejlik, hogy kedvező áron kaphatók, így bárki számára elérhetők.

 

Fotó: infocus / Shutterstock.com

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló