2024. július 20., Illés

Promóció

Miért olyan népszerű a WordPress weboldal készítés? (X)

X 2024.07.09. 07:32

A WordPress weboldal készítés egy izgalmas utazás, amelynek eredményeként lenyűgöző online felületet hozhatsz létre vállalkozásod számára. Nem véletlen, hogy a világon nagyjából minden második weboldal WordPress alapú. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mi ennek az oka, és kiderül az is, hogy mennyibe kerül egy WordPress honlap elkészítése.

 

Mi az a WordPress?

A WordPress egy ingyenes, nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer (CMS), amellyel weboldalakat, blogokat és webáruházakat lehet készíteni. Ez a legnépszerűbb CMS a világon, milliók használják egyéni weboldalaktól kezdve nagyvállalati honlapokig.

A WordPress könnyen használható még azok számára is, akiknek nincs programozási tudásuk. Drag-and-drop szerkesztővel rendelkezik, amellyel egyszerűen szerkesztheti weboldala tartalmát, anélkül, hogy bármilyen kódot kellene írnia. Ezenkívül rengeteg ingyenes/fizetős sablon és bővítmény áll rendelkezésre, amelyekkel testre szabhatja weboldalát, és új funkciókat adhat hozzá. A WordPress számos előnnyel rendelkezik, többek között:

 • Ingyenes: A WordPress ingyenesen letölthető és használható.
 • Könnyen használható: Még azok számára is, akiknek nincs programozási tudásuk.
 • Sokoldalú: A WordPresst weboldalak, blogok, webáruházak, landing oldalak, és bármilyen honlaptípus létrehozására használhatja.
 • Testreszabható: Rengeteg sablon és bővítmény áll rendelkezésre, amelyekkel testre szabhatja weboldalát, és új funkciókat adhat hozzá.
 • Bővíthető: Rengeteg bővítménnyel rendelkezik, amelyek új funkciókat adnak a weboldalához.
 • Biztonságos: A WordPress egy biztonságos platform, de fontos, hogy naprakész legyen a legújabb frissítésekkel és bővítményekkel.
 • Aktív közösség: A platformnak nagy és aktív közössége van, amely segítséget és támogatást nyújt, valamint sok webfejlesztő ügynökség dolgozik a WordPress segítségével.

Ha weboldal, blog vagy webáruház létrehozását tervezi, a WordPress kiváló választás. Könnyen használható, sokoldalú, bővíthető, valamint rengeteg sablon és bővítmény áll rendelkezésre, amelyekkel testre szabhatja weboldalát.

A WordPress weboldal készítés lépései

A WordPress weboldal készítés egyszerű folyamat, de néhány lépést meg kell tenni a sikeres elinduláshoz. Íme egy összefoglaló a főbb lépésekről:

1. Tervezés és előkészületek:

 • Célok meghatározása: Mit szeretne elérni weboldalával? Milyen tartalmat szeretne közzétenni? Kik alkotják a célközönségét?
 • Domain név kiválasztása: Válasszon egy könnyen megjegyezhető és a weboldala tartalmához releváns domain nevet.
 • Tárhelyszolgáltató választása: Válasszon megbízható tárhelyszolgáltatót, amely elegendő tárhellyel és sávszélességgel rendelkezik weboldala számára.
 • WordPress telepítése: A legtöbb tárhelyszolgáltató egy kattintással telepíti a WordPresst. Ha nem, akkor manuálisan is telepítheti.

2. Megjelenés és testreszabás:

 • Sablon kiválasztása: Válasszon egy sablont, amely megfelel weboldala stílusának és funkcionalitásának. Számos ingyenes és prémium sablon áll rendelkezésre.
 • Testreszabás: Testreszabhatja a sablont a logójával, a márkája design elemeinek hozzáadásával.
 • Tartalom hozzáadása: Hozzon létre oldalakat és bejegyzéseket WordPress weboldalán. Használhat szöveget, képeket, videókat és egyéb médiaelemeket, hogy érdekesebbé tegye azt a látogatók számára.

3. Bővítmények hozzáadása:

 • Bővítmények telepítése: A bővítmények új funkciókat adnak a weboldalához, például kapcsolati űrlapokat, galériákat, SEO-eszközöket, kétfaktoros hitelesítést. Számos ingyenes és prémium bővítmény áll rendelkezésre.
 • Bővítmények frissítése: Győződjön meg róla, hogy a bővítmények naprakészek legyenek a biztonsági és kompatibilitási problémák elkerülése érdekében.

4. Weboldal karbantartása:

 • Rendszeres frissítések: Frissítse a WordPresst, a weboldal sablont és a bővítményeket a legújabb verzióra a biztonsági és kompatibilitási problémák elkerülése érdekében.
 • Biztonsági mentések készítése: Rendszeresen készítsen biztonsági mentéseket weboldaláról az adatvesztés elkerülése miatt.
 • Tartalom frissítése: Frissítse weboldalát új tartalommal, hogy a látogatók visszatérjenek.

WordPress weboldal készítés árak

A WordPress weboldal készítés ára számos tényezőtől függően változik, beleértve a weboldal összetettségét, a funkcionalitást, a tervezést és a választott fejlesztőt. Az árak 250.000 Ft-tól 800.000 Ft-ig terjedhetnek, de ennél olcsóbb és drágább opciók is léteznek. Néhány árkategória, a hozzájuk tartozó jellemzőkkel:

 • Alap WordPress weboldal (250.000 - 350.000 Ft): Ez a kategória az egyszerű weboldalakat foglalja magában, 4-6 oldalnyi tartalommal, alapvető funkciókkal, mint például kapcsolatfelvételi űrlap és blog. Általában előre elkészített sablonokat használnak, és nem igényelnek egyedi tervezést.
 • Középszintű WordPress weboldal (350.000 - 600.000 Ft): Ezek a weboldalak összetettebbek, 7-15 oldalnyi tartalommal, további funkciókkal, mint például galéria, webshop vagy online foglalási rendszer. Sablonokat vagy egyedi tervezést is használhatnak.
 • Egyedi WordPress weboldal (600.000 Ft felett): Komplex funkciókkal és egyedi dizájnnal rendelkeznek. Több aloldalból állnak, és olyan funkciókat tartalmazhatnak, mint például a felhasználói fiókok, a fejlett keresés vagy az integráció harmadik féltől származó szolgáltatásokkal.

További tényezők, amelyek befolyásolhatják az árat:

 • Tartalomkészítés: A weboldal készítés árakban általában beletartozik a kezdőoldal, a fontosabb landing oldalak és a jogi szempontból kötelező oldalak szövegezése, azonban ha Ön szeretne saját blogot indítani, akkor ehhez célszerű felfogadni egy tartalommenedzsert.
 • SEO optimalizálás: Ha azt szeretné, hogy weboldalát a keresőmotorok könnyebben megtalálják, az további költségeket jelenthet a keresőoptimalizálás terén.
 • Karbantartás: Ha szeretné, hogy a honlapját egy profi ügynökség frissítse és karbantartsa, az havi vagy éves díjat jelenthet.

(Szponzorált tartalom)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló