2021. október 26., Dömötör

Promóció

#szponzorált tartalom

Miért fontos a klíma karbantartás?

Szponzorált tartalom [X] 2021.08.19. 19:30

A split klímák éves karbantartása éppúgy fontos, mint fűtési rendszerünk felülvizsgálata, vagy a villanybojlerünk időszakos ellenőrzése. Jóllehet már javában a klímaszezon közepén járunk, érdemes akkor is pótolnunk ezt a hiányosságot, ha találunk hozzá szakembert. A karbantartás elmulasztása ugyanis nem csupán a garanciavesztéssel, vagy megemelkedett villamosenergia-fogyasztással járhat együtt, hanem akár legionella-veszéllyel és családunk megbetegedésével is.

 

Milyen karbantartási műveleteket igényelhet klíma berendezésünk?

 

  • A beltéri egység burkolatának, szűrőinek, cseppvíz tálcájának, csövének, ventilátor- és hőátadó egységnek, vegyszeres tisztítása
  • A kültéri egység megfelelő kitisztítása (sűrített levegővel)
  • Hűtőkör nyomás- és szivárgásellenőrzés, kondenzvíz csepegés megszűntetése, áramfelvétel ellenőrzés, az elektromos vezetékek épségének vizsgálata
  • A befújt levegő ellenőrzése

Mint azt a fenti listából is láthatjuk, „mindenre megoldást kínáló” klímatisztító spray egyszerű otthoni használata nem igazán meríti ki a karbantartás fogalmát. Bár az kétségtelen, hogy a baktériumok elszaporodásának megelőzésére mindenképpen ajánlott.

 

Hogyan takaríthat meg villamosenergiát számunkra a rendszeres karbantartás? 

 

A klímaberendezések hőcserélő felületein igen sok por és egyéb szennyeződés tud megtapadni, függetlenül attól, hogy használatban volt-e egy-egy idényben a készülék. Sokan gondolnák, hogy amit nem használunk rendszeresen, azt elég ritkábban megnézetni. Ez azonban téves elképzelés. A split klímák ugyanis nem csupán a pornak vannak kitéve, hanem gyakorta telepednek meg benne különböző rovarok (pókok, poloskák, vagy akár darazsak) is. A szabad levegő áramlása a következő üzembehelyezésnél így már aligha lesz biztosított. A berendezés pedig túl is melegedhet, vagy meg is hibásodhat a megnövekedett energiafelvétel miatt. Ezt segít elkerülni a minimum évenkénti karbantartás (fűtő üzem használata esetén több gyártó ajánlása alapján ez évi 2 is lehet). Az energiafogyasztás minimalizálása érdekében a webáruházunkban kínált Concept klímaberendezéseken beállítható az ECO üzemmód. A beltéri egység 12-, a kültéri egység pedig 5 fokozattal rendelkezik. A beltéri egység lamellái a függőleges és a vízszintes irányú pásztázásra is képesek, hogy a helység minél előbb elérje a kívánt komfortérzetet.

klima_karbantartas_1

Karbantartással egészségünk megőrzéséért

 

Egészségünk védelmében különösen fontos a beltéri egység rendszeres tisztítása. A lamellákon felhalmozódó porrétegen ugyanis idővel penész-, gomba- és baktériumtelepek jelenhetnek meg. A klímából kiáramló levegővel együtt számos olyan kórokozót juttathatunk otthonunk légterébe, melyek allergiát, vagy (influenzához hasonló tünetekkel járó) megbetegedést is okoznak.

 

Otthonteremtési Támogatás a korszerűsítéshez

 

Amennyiben split klímánk már régi és a karbantartás sem segít, úgy most igen kedvező lehetőség áll rendelkezésre a cseréhez. A gyermekes családok 50% anyag – 50% munkadíj formában (max. 3.000.000 Ft értékben) juthatnak támogatáshoz. A Concept Pro és -Plus légkondicionálóink pedig nem csak a meleg nyári napokra nyújtanak tökéletes választást, hanem a fűtési időszakban is kitűnően használhatóak -15°C külső hőmérsékletig.

 

Vásárlás előtt célszerű szakember segítségét kérnünk, hogy felmérje a helyszínt és ne legyen sem alul, sem túlméretezve a klímaberendezés, amik a hatékonyságot és az optimális működést veszélyeztetheti. Ezt követően a Gépész Webáruház klíma kínálatában mindenki könnyedén megtalálhatja az igényeinek legmegfelelőbb darabot otthona hűtésére.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló