2024. július 20., Illés

Promóció

Az autómosás múltja és jelene – egy környezetbarát technológia bemutatása (X)

X 2024.06.28. 08:30

 

Mióta autóval közlekedünk, azóta jelen van az autómosás is mint rendszeres megoldandó feladat. Az utóbbi években azonban sokat változott, mind technológiai szempontból, mind pedig a környezet megóvása tekintetében.

 

 

 

Egy forradalmian új lehetőség jelent meg a piacon, a Cleango mobil autómosás, mely nem pazarol el nagy mennyiségű vizet. Egy egyszerű környezetkímélő koncentrátum használatával oldja meg a járművek tisztítását.

 

Régen és ma – egy kis autómosó történelem

 

A kezdetek-kezdetén az autók tisztán tartása hagyományosan kézi munka volt, amelyet szappanos vízzel és kefékkel végeztek. Az autótulajdonosok maguk mosták autóikat, akkoriban még nem létezetek erre a célra külön szolgáltatások. Az 1940-es években jelentek meg az első automata mosók az Egyesült Államokban, ekkor már gépek végezték a folyamatot. Ezek a rendszerek megnövelték a tisztítás hatékonyságát, de emellett rengeteg vizet és vegyszert használtak fel.

 

Az 1960-as évektől kezdődően ez az iparág is folyamatosan fejlődött, egyre több automatizált megoldás jelent meg, de a vízfogyasztás továbbra is jelentős maradt. Egy átlagos tisztítás alkalmával akár 100-150 liter vizet is elhasználtak, ami hosszú távon komoly környezeti terhelést jelent.

 

Már most látszik, hogy a jelenlegi állapot tarthatatlan

 

A jelenben az autómosás manuálisan vagy automata gépi eljárással történik. A kettő között, csak annyi a különbség, hogy az első esetben, mi magunk mossuk le a kocsit, a másodikban gépek működtetik a mosóberendezést. Egyébként semmi más különbség nincs, mert mindkettő nagy mennyiségű vízzel és vegyszereket használva dolgozik. Ami nem kíméletes sem a környezetre, sem a felhasználókra nézve. Az idők folyamán azonban a változás és a fenntarthatóság iránti igény új megoldásokat hozott, amelyek képesek megváltoztatni ezt a hagyományos folyamatot.

 

A jelen – egy környezettudatos megoldás

 

Napjainkban a technológiai előrehaladás és a környezetvédelem iránti érzékenység együttesen új, fenntartható megoldásokat eredményezett. Az autó tisztán tartása terén ez a mobil autómosást jelenti. Ebben az esetben mindössze 0.5 liter biológiailag lebomló koncentrátumot tartalmazó vízzel lehetséges megtisztítani az autókat. Ez a megoldás nemcsak a környezetet kíméli, de víztakarékos is, hiszen egyetlen jármű tisztítása során 100-150 liter tiszta ivóvizet spórolunk meg.

 

Mobilitás és kényelem: autómosás akár otthon

 

Bár a technológia önmagában is kimagasló, emellett említést kell tennünk a rendszer kényelmi előnyeiről is. Már a megrendelés pillanatában az egyszerű használat a jellemző, csupán pár kattintás és már el is van intézve. Ráadásul teljesen mindegy, hogy hol tartózkodunk bárhol és bármikor megoldható.

 

Az autómosás múltja és jelene jól mutatja, hogyan halad szép lassan ez a folyamat is egy környezetbarát és kényelmes irányba.

 

(Szponzorált tartalom)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló