2024. július 14., Örs Stella

Promóció

A műszempilla-építés rejtelmei (X)

X 2024.06.19. 10:04

 

 

Teljesen természetes, hogy a kezdők lassabban dolgoznak és a műszempilla-építés folyamata hosszabb időt vesz igénybe. Idővel sokkal gyorsabbá válik a szempilla-hosszabbítás, azonban ha mégsem vagy nem vagyunk elégedettek a munkatempónkkal, akkor érdemes pár szempontot átgondolni.

 

 

Az Xtreme Lashes 3D műszempilláinak segítségével nem csupán szépen, hanem gyorsan is dolgozhatunk. A munka során elengedhetetlen a precizitás, azonban nagyon lényeges, hogy a minőség terén ne kössünk kompromisszumot.

 

Kényelmetlen munkakörnyezet

 

Legyen szó irodai munkáról, szépségipari szakmákról vagy bármely olyan hivatásról, ahol ülni kell, a nem megfelelő kialakítású szék idővel pokollá teszi a munkavégzést. Márpedig, ha itt-ott fáj és sehogy sem kényelmes, az rányomja a bélyeget a munkára és a szolgáltatás időtartamára is. A komfortos munkakörnyezet jelentőségét nem szabad lebecsülni. Ha a munka során végig görnyedned kell, túl alacsonyan vagy magasan fekszik a vendég, esetleg alig várod, hogy leszállj a székedről, akkor egyértelmű, hogy változtatásra lesz szükséged. Ne sajnáld az időt a szék és a kozmetikai ágy optimális beállítására.

 

Nem megfelelő ragasztó

 

Az sem előnyös, ha a ragasztó túl gyorsan szárad meg és az sem, ha túl lassan. Ahogy fentebb is említettük, a minőség terén nem szabad kompromisszumot kötni. A ragasztón meg pláne nem szabad spórolni, hiszen nagy mértékben befolyásolja az elkészült munka minőségét. Azt se felejtsd el, hogy az alacsony páratartalom hatással lehet a ragasztó kötési idejére, vagyis nem árt beszerezni egy mérőeszközt és gondoskodni a megfelelő páratartalomról.

 

Nem megfelelő látási körülmények

 

Talán banálisnak tűnhet, azonban előfordulhat, hogy azért nem vagy elég hatékony, mert egész egyszerűen nem látsz jól. A precíz munka fontos alapfeltétele a megfelelő világítás. Ehhez nem elég a mennyezeti lámpa, így nem árt beszerezni egy professzionális LED lámpát, melynek segítségével a legapróbb szempillákat is jól láthatod.

 

Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás

 

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos gyakorolni, illetve időt szánni az önképzésre. A jó pap holtig tanul, ahogy a mondás tartja, de szerintünk a jó szempilla stylist is. Ráadásul a képzések, versenyek oklevelei nagyon jó ajánlólevélnek számítanak a szalonod falán.

 

Különösen a kezdők esetében fontos a türelem és a kitartó gyakorlás. Ahhoz, hogy javuljon a technikád és rutinszerűen végezz el egy-egy lépést, nagyon fontos, hogy időt adj magadnak és folyamatosan fejleszd a tudásod. Idővel arra leszel figyelmes, hogy ami egykor nehezen ment, azt sokkal könnyebb kivitelezni és egy-egy szett megépítésével is sokkal gyorsabban végzel, méghozzá úgy, hogy az nem megy a minőség rovására. Gondold át, mi kell ahhoz, hogy gyorsabb legyél és vágj bele!

 

(Szponzorált tartalom)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló