2024. május 27., Hella

Mindenki ügye

#orbán viktor #kábítószer #románia #erdély #tusványos

Több embernél is drogot találtak Tusványoson, ahol Orbán narkós budapesti hídfoglalókról beszélt

Kovács Dávid 2022.07.24. 16:38

Ők valószínűleg nem a miniszterelnök beszédjére érkeztek, akinek szombaton sikerült több ezer olyan magyart megsértenie, aki a honfitársaiért tüntet.

 

Több embernél találtak kábítószert a Tusnádfürdőn lezajlott Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) tartott ellenőrzések során, írja a Transtelex a román állami hírügynökség, az Agerpres közlése nyomán.

 

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnapi tájékoztatása szerint az ellenőrzések során az alakulatok öt embernél találtak kannabiszt és ecstasy tablettákat. Ezek egy részét saját használatra, egy másik részét pedig kereskedelmi céllal vitték be a fesztiválra.

 

A hatóságok büntetőjogi kivizsgálást indítottak kockázatos és magas kockázatú drogok birtoklása miatt. Az ügyben a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) is vizsgálódik – írják.

 

Orbán és a narkós hídfoglalók

 

A hír értelmezésekor nem árt magunkat emlékeztetni Orbán Viktor miniszterelnök szombati kiszólására, amellyel sikerült több ezer olyan embert megsértenie, akik több százezer másik magyar miatt vonultak utcára Budapesten.

 

Mint ismert, Orbán tusványosi beszéde alatt román nacionalisták egy molinóval kívánták megzavarni az eseményt, akikről a magyar miniszterelnöknek a budapesti katatüntetők jutottak eszébe. Mikor a rendzavarókat elkezdték kivezetni a rendezvény helyszínéről, Orbán úgy fogalmazott:

Csak olyan udvariasan, mint a budapesti hidakon a rendőrök a narkósokkal!

A Népszava cikke szerint az akciót Mihail Târnoveanu, a szélsőséges magyarellenes szervezet, a Calea Neamului vezetője szervezte. Orbán Viktor a jelek szerint tehát magyarellenesnek, hungarofób román nacionalistákkal egyenrangúnak tartja azokat, akik hídfoglalással és a budapesti forgalom megbénításával tiltakoztak a kata szigorítása ellen.

 

Az Orbán Viktor tusványosi beszédéről szóló összefoglalónkat itt olvashatja, az ellenzék erre adott reakcióit pedig itt. A kata szigorítása és a kormány egyéb közelmúltbeli intézkedései miatt egyébként Egerben is tüntettek, a demonstrációról szóló tudósításunkat itt lehet elérni.

 

(Címlapkép: Tusványos / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló