2021. April 14., Tibor

Mindenki ügye

Szájer József elismerte, hogy ő a brüsszeli szexbotrányban érintett magyar képviselő

2020.12.1. 15:54

A politikus közleményben reagált a sajtóhírekre.

 

Ahogy arról portálunk is beszámolt, belga sajtóhírek szerint pénteken Brüsszelben a rendőrség oszlatott fel egy szexpartit, amelyen részt vett egy időközben lemondott magyar EP-képviselő is. Noha a neve nem szerepelt a cikkekben, a leírások alapján egyértelműnek tűnt, hogy Szájer Józsefről volt szó.

 

Időközben a politikus közleményt adott ki a hírrel kapcsolatban, amelyet az Index idézett:

 

A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam. A rendőrségi igazoltatás után jeleztem, hogy képviselő vagyok, mert igazolvány nem volt nálam, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítettek, majd hazavittek.

– olvasható a közleményben, amely így folytatódik: 

 

"Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem.

 

Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom.”

 

Szájer közleményét azzal zárja, hogy vasárnap bejelentett lemondásával levonta "a személyes és politikai következtetést".

 

Megkövetem a családomat, kollégáimat, a választóimat. Kérem őket, hogy botlásomat, harminc éves kitartó és elkötelezett munka fényében értékeljék. A botlás személyes, azért csak magam tartozom felelősséggel, kérem ne terjessze azt ki senki se a hazámra, se a politikai közösségemre

 

– írta a képviselő.

 

A helyi lapok szerint a 25 fős, főleg férfiak részvétel rendezett szexpartin részt vett több diplomata is, és a helyszínen drogokat is találtak. A magyar politikus állítólag az ereszcsatornán lemászva próbált meg menekülni a helyszínről.

 

(Indexkép: Koszticsák Szilárd / MTI)

 

Belga lapok szerint egy azóta lemondott magyar EP-képviselő is részt vett egy tiltott brüsszeli orgián

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló