2024. május 27., Hella

Mindenki ügye

#tüntetés #kata-törvény #palkovics lászló

Palkovics elérte, hogy a futárok "jobbágyfelkelést" szervezzenek, és ismét lezárjanak egy hidat

Cserdi Dóra/Azonnali.hu 2022.07.22. 15:27

Az első tiltakozást hétfőn tartották a Margit hídnál.

azonnalipp

Folytatódnak az új katatörvény miatti tüntetések. A módosított jogszabály miatt szeptembertől többek közt a futárok is elveszíthetik az eddigi bevételeik egy jelentős részét, így ismét demonstrációt szerveznek Budapesten. Az első tiltakozásukat hétfőn tartották a Margit hídnál.

 

Mint a „Futárok a KATA-ért” csoport a Facebookon közzétette, a következő tüntetést szintén a Margit hídra szervezik jövő hét hétfőre (július 25.).

Az esemény a Jobbágyfelkelés nevet kapta.

 

Novák Katalin egyébként épp hétfőn jelentette be, hogy aláírta a katatörvényt, emiatt a Momentum tiltakozást szervezett a Sándor-palota elé. Néhány résztvevő a demonstráció alatt egy étterem teraszán lepte meg Palkovics Lászlót, a miniszter ezután egyeztetni hívta magához a futárok képviselőit.

Palkoviccsal nem jutottunk sehova, úgyhogy ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, ők terelték a témát, mi tereljük a forgalmat. Ezúttal elhozzuk azon károsultak történetét is, akik bármilyen indokból nem tudtak eljönni az előző tüntetésünkre.Az extrém melegre való tekintettel és többetek kérésére, az eseményt 19 órára toltuk át de a helyszín továbbra is a Margit híd marad!”

– írták az eseményhez.

 

A "Jobbágyfelkelés" név egyébként valószínűleg a kormány új főispános törvényére reflektál. A csütörtöki találkozó után a futárok közölték, hogy végül semmilyen érdemi előrelépés nem történt a katás vállalkozók ügyében, és úgy érezték, a miniszter leereszkedő volt velük. A Telex egy kérdésre úgy válaszoltak továbbá:

Az ispán a közelébe engedte a jobbágyait, majd elhajtotta őket, hogy tudják, hol a helyük.”

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt szintén folytatja a katatörvény miatti demonstrációt, pénteken ismét hídfoglalást tartanak.

 

(Ezt a cikket az Azonnali szállította.)

 

 

Indexfotó: Cserdi Dóra/Azonnali

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló