2021. június 14., Vazul

Mindenki ügye

#koronavírus #müller cecília #járványügyi intézkedések #korlátozások

Országos tisztifőorvos: túl korai lenne a járványügyi szabályok enyhítése

ugytudjuk.hu 2021.02.10. 14:09

Müller Cecília szerint más országok példája azt mutatja, hogy a korai nyitás veszélyes lehet.

A járványügyi adatok alapján túl korai lenne a járványügyi szabályok enyhítése - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

 

Müller Cecília hozzátette: több városban - így Kecskeméten és Miskolcon is - "foglalkoznak a gondolattal", hogy enyhítenek az elrendelt higiénés szabályokon. Mint mondta, a város vezetésének hatásköre van a higiénés szabályok elrendelésére és az azokon történő enyhítésre is, "de ez a hatáskör rendkívüli felelősséggel is jár".

müller mti botár gergely
Fotó: Botár Gergely / MTI

 

A járványügyi adatok alapján mindenkit körültekintésre és maximális óvatosságra intek - szögezte le az országos tisztifőorvos, kiemelve, hogy több ország példája is mutatja,

a korai nyitás sok veszélyt rejt magában. 

Müller Cecília ismertetése szerint a járványgörbe tíz napja nem csökken, a második hullám lefelé tartó szakasza megtorpant, a számítások szerint várhatóan a ragályosabb vírusmutáció miatt egy ismételt emelkedő tendencia jöhet.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló