2021. október 24., Salamon

Mindenki ügye

#felújítás #önkormányzatok #állami támogatás #pályázat

Önkormányzati fejlesztések: 7 és fél milliárd forintra pályázhatnak a magyar települések

ugytudjuk.hu 2021.02.03. 19:19

Utak, járdák, iskolák, óvodák és orvosi rendelők megújulását támogatja az állam.

A kormány 7,5 milliárd forintot biztosít önkormányzati fejlesztések támogatására; a pályázati forrásokból egyebek mellett utak, járdák, iskolák, óvodák és orvosi rendelők újulhatnak meg - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán szerdán.

 

Ismertetése szerint a Pénzügyminisztérium (PM) egyik most meghirdetett pályázatán 1,5 milliárd forinttal segítik a gyermekétkeztetés feltételeinek javítását; így óvodai és bölcsődei konyhák felújítására, építésére nyújtanak támogatást.

 

A PM másik - a Belügyminisztériummal közös - pályázatán három területen segítik az önkormányzatok beruházásait, összesen 6 milliárd forintból.

Közölte, pályázni lehet a sportolás feltételeinek a javítására, iskolai, óvodai sportpályák létesítésére, és pályázni lehet belterületi utak, járdák és akár hidak felújítására is. Önkormányzati épületek fejlesztésére is lehet forrást kérni, így például óvodák, háziorvosi rendelők, vagy a városháza megújítására - mondta.

 

 

Emlékeztetett arra, hogy tavaly év végén csaknem 40 milliárd forint rendkívüli és közvetlen támogatással segítették az önkormányzatokat, a most kiírt pályázatokkal pedig ezt a munkát folytatják. A cél, hogy az önkormányzatok oldaláról is támogassák a beruházások növelését, és országszerte megújuljanak a közösségeknek fontos épületek - mondta.

 

Az MTI arra már nem tér ki, hogy a kiosztott 40 milliárd forintból nem minden önkormányzat kapott, ezt szinte kivétel nélkül fideszes többséggel bíró városoknak utalták át. Egernek és más ellenzéki, független városoknak akkor nem jutott a pénzből. A hevesi megyeközpont kapott ugyan 600 millió forintot, de azt az egri vár fejlesztésére, és mivel ez célzott támogatás, így másra nem költhető az összeg.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló