2023. június 3., Klotild Pünkösd

Eger ügye

Panorámalift épül az egri várban, erre kaptunk 600 milliót Orbántól – KÉPEK

2020.12.24. 19:00

Ha visszatérnek a turisták városunkba, a látványtervek szerint séta helyett emelőszerkezettel is feljuthatnak majd a várfalakra. Nyitrai Zsolt eksztázisba esett a hírtől.

 

Az Egri Ügyek is beszámolt róla, hogy egy december 24-i kormányhatározat alapján 600 millió forintot kap Eger az Orbán-kormánytól az egri vár fejlesztésére. A határozat szövegéből azonban nem derült ki, pontosan milyen célra kapja a pénzt városunk, azonban a lepel lehullt: a térség fideszes országgyűlési képviselője, Nyitrai Zsolt szokatlanul izgatott és lelkes Facebook-posztban számolt be a várható fejlesztés tárgyáról.

 

Mindenesetre örüljünk annak, hogy a már 2018-ban is tervezett panorámaliftet fogják megépíteni az egri várban a 600 milliós állami támogatásból. Nyitra látványterveket is megosztott az építményről, amely a tervek szerint a várfal mentén, egy malomkerékre emlékeztető, áttetsző falú szerkezettel vinné fel az utasait a fal tetejére. Vagyis emelkedés közben városunk csodás látványa tárulna a turisták szemei elé.

 

 

 

A lifthez a tervrajz szerint a Dobó utca 30. szám alatti épület bejáratán keresztül juthatunk majd el, a vár pincerendszerén és az ott lévő kiállítótéren áthaladva.

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló