2024. május 28., Emil Csanád

Mindenki ügye

#koronavírus #vakcina #oltás #pfizer #sinopharm #románia

Több száz magyar kapott már harmadik oltást Romániában a helyi operatív törzs szerint

Barna Benedek 2021.07.09. 16:14

Azok a Sinopharmmal oltottak járnak át, akiknél a vakcina beadását követően nem mutattak ki ellenanyagot.

 

Ahogy arról portálunk is beszámolt, itthon sok Sinopharm-vakcinával oltott embernél a tesztek nem mutattak ki ellenanyagtermelést, emiatt sokan attól tartanak, nem lesznek védettek a koronavírussal szemben. Egy csoportjuk korábban nyílt levélben kérte, hogy kaphassanak egy harmadik oltást is. Rusvai Miklós virológus nemrég úgy nyilatkozott, hogy tudomása szerint elő is fordult már, hogy valaki három oltást kapott itthon, míg egyesek Romániába mentek át egy harmadik injekcióért.

 

A kormány nevében Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tagadta a jelenséget, de időközben a Magyar Hang is arról számolt be, hogy az oltott, de védettséggel nem rendelkező magyarok telekocsit szerveznek maguknak, hogy kisebb legyen az egy főre eső költség, és Aradon vagy Nagyváradon kérik a Pfizer-vakcinát. Romániában ugyanis az uniós személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel rendelkezőknek beadják (bár hivatalosan harmadik oltás ott sincs, így a magyarok akkor kaphatják meg, ha azt hazudják, hogy még nem oltották őket).

 

A lap a héten a romániai oltásokat koordináló operatív törzshöz fordult, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy

Romániában az elmúlt időszakban 715 magyar állampolgárságú személy kapott oltást, zömében Pfizer-vakcinát, és folyamatosan érkeznek.

oltás-mti
Fotó: Kiss Gábor / MTI

 

Cikkében a Magyar Hang azt is megjegyzi: múlt héten a Videoton dolgozói körében készült önkéntes vizsgálatból az derült ki, hogy azok a Sinopharmmal oltott 60 felettiek, akiknek nincs antitestes védelmük, T-sejtes immunitással sem rendelkeznek. A vállalat ugyanis megrendelte a komplex méréseket azoknak, akiknek nem volt kimutatható antitestes védettségük.

 

Júniusban egyébként az Emberi Erőforrások Minisztériuma is bejelentette, hogy több ezer ember bevonásával megkezdték a koronavírus-vakcinák hatékonyságának vizsgálatát itthon – ennek eredményeit akkor hozzák majd nyilvánosságra, ha lezárult a kutatás.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló