2021. június 20., Rafael

Mindenki ügye

#operatív törzs #nyitrai zsolt #novák katalin #közösségi élet

Nyitrai Zsolt is bekerült az egyik új Operatív Törzs tagjai közé

Barna Benedek 2021.06.11. 11:15

A közösségi élet újraindításáért felelős testület munkájában fog részt venni.

Orbán Viktor szerdán a Világgazdaság gazdaságpolitikai konferenciáján többek között arról beszélt, hogy a járvány után is kellenek Operatív Törzsek, csak más típusúak, mint eddig. Kettőnek a megalakításáról már döntöttek is, az egyik a gazdasági élet újraindításáért (ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter irányítja), míg a másik a társadalmi élet újraindításáért felelős (ennek a vezetője pedig Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter). Időközben a Magyar Közlönyben már meg is jelent a kormány két rendelete ennek a két tetület felállításáról.

 

A határozatokat szemléző Portfolio cikke szerint a Szijjártó vezette gazdaság újraindításáért felelős Operatív Törzs célja a koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hátrányos hatásainak enyhítése, illetve a gazdasági élet újraindítása. Feladatai pedig a következők:

 

– figyelemmel kíséri a gazdasági élet újraindítása, a pandémia által okozott gazdasági károk elhárítása érdekében meghozott kormányzati intézkedéseket és azok végrehajtását,

 

– javaslatot tesz a kormány részére azon körülmények megvizsgálására, szükség esetén szabályozására, amelyek akadályozzák a gazdasági élet újraindítását, a gazdasági folyamatok normalizálódását,

 

– véleményezi a gazdaság működése, a gazdasági szereplők helyzete szempontjából releváns kezdeményezéseket és javaslatot fogalmaz meg a kormányzati beavatkozásra.

 

A Novák Katalin-féle, közösségi élet újraindításáért felelős Operatív Törzs pedig az alábbi feladatokat kapta:

 

– figyelemmel kísérni a közösségek, a családok érdekében meghozott kormányzati intézkedéseket és azok végrehajtását,

 

– javaslatot tenni a kormány részére azon körülmények megvizsgálására, szükség esetén szabályozására, amelyek korlátozzák a közösségi élet újraindítását,

 

– véleményezni a közösségek, családok szempontjából releváns kezdeményezéseket, és javaslatot fogalmaz meg a kormányzati beavatkozásra.

 

Ez utóbbi testüleg tagjai közé bekerült Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térségének országgyűlési képviselője is. A politikus a hírt a hivatalos honlapján osztotta meg pénteken.

nyitrai-novák-mti-kovács-attila
Nyitrai Zsolt és Novák Katalin (Fotó: Kovács Attila / MTI)
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló