2021. június 15., Jolán Vid

Mindenki ügye

#érettségi #vizsga #kormányrendelet #szóbeli

Megjelent a rendelet az idei érettségiről: néhány esetben azért szóbelik is lesznek

ugytudjuk.hu 2021.04.10. 10:47

Van pár kivétel.

Pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben az a rendelet, ami leírja, hogyan tervezi az idei érettségit a magyar kormány - szemlézett a HVG.

 

A kormányhatározat szerint alapvetően az értettségi tantárgyak szóbeli- és gyakorlati vizsgarészei nem kerülnek megszervezésre, ugyanakkor azokban a tárgyakban, amelyek középszinten csak szóbeli vizsgarésszel rendelkeznek, meg kell szervezni a szóbeli vizsgákat is.

 

Sőt, ezeket akkor is meg kell szervezni, ha a vizsgázó az igazgató döntése alapján szóbeli vizsgával kiválthatja az írásbelit. De szintén meg kell szervezni a szóbelit azoknak, akik emelt szintű szóbeli vizsgával nyelvvizsga értékű vizsgát szeretnének letenni, illetve azoknak, akik a középszintű írásbeli vizsgán 12 és 25 százalék között teljesítettek.

 

A rendelet további példákat is felsorakoztat, így aki mondjuk testnevelésből érettségizik, annak szintén kell szóbeli és gyakorlati vizsgát is kell tennie, tanára és a vizsgabizottság legalább két tagja jelenlétében, kivéve az úszás és a küzdősport önvédelmi gyakorlatai esetét.

 

Via ugytudjuk.hu

 

(Indexfotó: Komka Péter /  MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló