2021. szeptember 25., Eufrozina Kende

Mindenki ügye

#korlátozások #lazítás #lakodalom

Még várni kell a lagzikkal: 4 millió beoltott után sem kapnak zöld jelzést

2021.04.27. 19:06

Ezzel az enyhítéssel még vár a kormány.

A jogszabály értelmében még 4 millió beoltott után is marad a rendezvények tilalma, az esküvők résztvevőinek korlátja és a családi rendezvények létszámkorlátja. Ezek feloldására az újraindítás egy újabb fokozatában kerülhet sor – ezt válaszolta az ATV Híradójának a Kormányzati Tájékoztatási Központ arra a kérdésre, hogy ha elérjük a nyitás következő fokozatát, vagyis ha már 4 millió embert beoltottak Magyarországon, akkor lehet-e majd az esküvők után lakodalmat tartani.

 

A mostani szabályozás szerint ugyanis családi és magán rendezvényeken legfeljebb 10 fő vehet részt. Esküvők csak lakodalom nélkül lehetségesek, az egyházi, illetve polgári szertartáshoz szükséges személyek, a tanúk, a házasulók szülei, nagyszülei, testvérei valamint gyermekei vehetnek részt. A temetésékesen 50 fős létszámkorlát van érvényben.

 

A 4 milliós átoltottságot követő enyhítésekről Orbán Viktor beszélt előző héten: elmondta, hogy nyithatnak többek között az éttermek, szállodák, mozik és színházak, de a szolgáltatásokat azok vehetik majd igénybe, akiknek van védettségi igazolványa. A lazításoknak erről a következő köréről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

 

(Indexfotó: pexels.com)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló