2021. május 11., Ferenc

Mindenki ügye

#orbán viktor #védettségi igazolvány

Orbán bejelentése: szinte minden szolgáltatás kinyithat jövő héten, de kell az oltási igazolvány

ugytudjuk.hu 2021.04.23. 07:54

Aki megkapta a védettséget igazoló plasztikkártyát, újra mehet például szállodába vagy edzőterembe.

Jövő héten újabb enyhítések jöhetnek, ez attól függ, hogy mikor lesz meg a 4 millió beoltott. Orbán Viktor mai rádióinterjújában azt mondta, hogy ez szerda-csütörtök környékén lehet meg.

Orbán azt mondta, hogy a szolgáltatásokat azok vehetik majd igénybe, akiknek van védettségi igazolványa. 

Akinek van, azok mehetnek majd színházba, tánc és zeneművészeti előadásra, moziba, edzőterembe, uszodába, közfürdőbe, jégpályára, állatkertbe, vadasparkba, vidámparkba, játszóházba, múzeumba, és sporteseményre. Megnyílnak a szállodák és az éttermek belső helyiségei is, de csak azoknak, akiknek megvan a védettségi igazolványa. 

 

Orbán saját bevallása szerint maga is vágyik már egy kis teraszozásra, várja már a kedvenc teraszán egy korsó sör - mondta. A miniszterelnök azzal folytatta, hogy lassan minden regisztráltat beoltottak idehaza, így a megvásárolt oltóanyaggal a határon túli magyarok oltása következhet.

 

Kitért arra is, hogy tanácskozás után arra jutottak, hogy a 16-18 éves fiatalokat is oltani kezdik idehaza. A halálozási adatokra kitérve a kormányfő azt mondta, hogy Magyarországon tartható pozícióban van ez a statisztikai adat. Majd rávilágított, hogy a hazai halálozási statisztika azért ilyen magas, mert itt nem csak a covidban, hanem a coviddal elhunytakat is ide sorolják. 

 

A közelgő Szent György nap apropóján Orbán köszönetet mondott a rendőröknek, mind mondta nélkülük most a vírushelyzetben, a mingrációs nyomással káosz lenne.

 

via ugytudjuk.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló