2023. december 9., Natália

Mindenki ügye

#márki-zay péter #választás 2022 #magyar kétfarkú kutya párt

Márki-Zay Péter elnézést kért a Kutyapárttól

Fekő Ádám/Azonnali.hu 2022.04.12. 14:41

A miniszterelnök-jelölt most már elhiszi, nem az MKKP 3,27 százalékán múlt a kormányváltás.

azonnalipp

Márki-Zay Péter úgy tűnik, elkezdte feldolgozni az elmúlt hónapokat a Fidesz meglepően sima kétharmados győzelme után az összefogott ellenzék felett, ennek részeként hétfőn pontot tett a heteken át élt vitára, ami közte és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt közt folyt. Mint ismert, Márki-Zay még listás helyet is felajánlott az MKKP-nak azért, ha nem indulnak el, mert Hódmezővásárhely polgármestere akkor azt látta, akár rajtuk is múlhat a kormányváltás.

 

Azóta már kiderült, hogy nagyon nem így van:

az MKKP 3,27 százaléka listán igazából semmit nem változtatott április 3-án, ezt pedig elismerte MZP is.

„A Kutyapárttól most formálisan elnézést kérek. Azt szerettem volna, hogy ne vigyenek el szavazatokat az ellenzéktől, illetve hogy együtt induljunk neki a választásoknak” – mondta.

 

Márki-Zay hozzátette, azóta már úgy látja, az a 3,27 százalék, amennyit az MKKP listája szerzett, épp azt a választói közösséget fedte le, amely tagjainak döntő többsége soha nem lett volna hajlandó ezekből az ellenzéki pártokból álló alakulatra szavazni.

 

A nagy beismerésről készült TikTok-videót megosztotta az MKKP elnöke, Kovács Gergely is egy klasszikus kommentárral: „Must be the beginning of a beautiful friendship” – írta.

 

 

Márki-Zay Péter egyébként épp új jobbközép pártot akar összehozni, illetve veresége után az eddig őt teljesen ignoráló köztévé is készít vele egy laza 40 perces interjút.

 

A protesztpárt mindössze egy kétszavas bejegyzéssel kommentálta Márki-Zay szavait, amiben jelzik: formálisan elfogadják az ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltjének bocsánatkérését.

 

Ezt a cikket az Azonnali szállította.

 

 

(Indexkép forrása: Márki-Zay Péter / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló