2024. június 17., Laura Alida

Mindenki ügye

#ellenzék #közmédia #márki-zay péter #választás 2022

Most, hogy vesztett, hirtelen fontos lett a köztévének Márki-Zay Péter

Kósa András/Azonnali.hu 2022.04.12. 11:30

Csütörtökön a korábbi összesen öt perc helyett kerek 48 percen keresztül beszélgetnek vele.

azonnalipp

Csütörtök este a köztévében Márki-Zay Péter lesz Lánczi Tamás 48 perc című műsorának vendége – olvasható a Híradó.hu-n. A meghívás több szempontból is érdekes. Egyrészt Márki-Zay Pétert a választási kampányban, miniszterelnök-jelöltté választása után egyetlen egyszer hívták csak be a közmédiába,

arra az öt percre, ami kötelezően kellett számára biztosítani, mint országos listát állító párt vezetőjének.


A műsorvezető azonban még ekkor sem volt kíváncsi rá. Ismert, hogy például Karácsony Gergely főpolgármestert is csak egyetlen egyszer hívták meg a köztévébe 2019-es megválasztása óta, akkor is csak az érdekelte a műsorvezetőt leginkább, hogy a városvezető mivel jár be a hivatalába. Most a választási vereség után a jelek szerint mégis fontos lett a hódmezővásárhelyi polgármester személye.

 

 

Március 6-án az ellenzék egyébként tüntetést is szervezett a köztévé székháza elé, egyrészt azért, mert a közmédia műsorai tiszta kormánypropagandává züllöttek, az ellenzéki politikusokat egyáltalán nem hívják be a műsorokba hosszú évek óta, másrészt az orosz agresszió megindulása óta a köztévében kifejezetten Vlagyimir Putyin orosz elnök számára kedvező színben tálalják a háború eseményeit.

 

A 48 perc című műsorban korábban – távollétében – természetesen foglalkoztak Márki-Zay Péterrel, lánczi Tamás műsorvezető például azt találta fontosnak megállapítani róla, hogy „Amerikából jött haza”.

 

Ezt a cikket az Azonnali szállította.

 

(Indexkép forrása: Márki-zay Péter / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló