2024. április 15., Anasztázia Tas

Mindenki ügye

#vásárlás #élelmiszer #szép-kártya

Már a Tescóban is lehet SZÉP-kártyával fizetni a hideg élelmiszerért

Barna Benedek 2022.02.07. 14:40

Az önkiszolgáló kasszáknál viszont egyelőre még nem használható a kártya.

 

Hétfőtől május végéig valamennyi hazai Tesco áruházban elfogadják fizetőeszközként az OTP, az MKB, valamint a K&H által kibocsátott SZÉP-kártyákat hideg élelmiszer vásárlására – írja az MTI az áruházlánc hétfői közleményét idézve.

 

A SZÉP-kártya bármelyik zsebéből, tehát nem csak a vendéglátásról, hanem a szálláshely, illetve a szabadidő alszámláról is vásárolhatók élelmiszerek. Ugyanakkor egy tranzakción belül csak egyféle SZÉP-kártya-zseb használható. 

 

A Tesco pénztárakban a vásárló ugyanabban a tranzakcióban ki tudja fizetni a SZÉP-kártyás és az egyéb termékeket is. Ilyen esetben a SZÉP-kártyával kell először fizetnie. A SZÉP-kártyás fizetést követően a fennmaradó összeget más fizetőeszközzel rendezheti a vásárló.


Az áruházlánc hozzátette: az önkiszolgáló kasszákban és a Scan&Shop szolgáltatás használata esetén várhatóan 2-3 hét múlva lesz lehetséges a SZÉP-kártyás fizetés.

tesco-krizsán-csaba-mti
Fotó: Krizsán Csaba / MTI

Más üzletekben is használhatjuk a kártyát

 

A kormány döntése értelmében február 1-től Május 31-ig lehet élelmiszervásárláskor SZÉP-kártyával fizetni, amelyeknek fő tevékenysége az élelmiszer-kiskereskedelem (ez nem vonatkozik az alkohol tartalmú, valamint a dohányra és a feldolgozott dohánypótló termékekre).

 

A Portfolio gyűjtése szerint ez a SZÉP-kártyás fizetési lehetőség rendelkezésre áll az ország összes Auchan áruházában (az online rendeléseknél nem használható), a Lidl Magyarország szintén lehetővé teszi mind a 190 áruházában, akárcsak az Aldi mind a 153 magyarországi üzletében, valamint a CBA-ban és a Príma-hálózatok boltjaiban.

 

A Spar közlése szerint a City Spar-üzleteikben, a Spar szupermarketeikben és az Intesparokban lehet az OTP-s Szép-kártyákkal élelmiszert vásárolni, továbbá azokban a franchise-rendszerben működő Sparokban, amelyeket megtalálhatók a honlapjukon közölt üzletlistán. Önkiszolgáló kasszáknál nem lehet használni a SZÉP-kártyát, online élelmiszer-vásárláskor pedig kizárólag helyszíni fizetés esetén használható. 

 

Az OMV-kutakon lévő Spar Expressekben a helyszínen lehet tájékozódni a kártya elfogadásáról, a Lukoil töltőállomásokon működő DESPAR üzletekben viszont nem lehet SZÉP-kártyával fizetni. 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló