2021. szeptember 25., Eufrozina Kende

Mindenki ügye

#koronavírus #védőoltás #regisztráció #pfizer #gyerekek

Már a 12-15 éveseket is lehet regisztrálni a koronavírus elleni vakcinára itthon

Barna Benedek 2021.06.10. 19:02

Pfizert kaphatnak a gyerekek.

Orbán Viktor a csütörtköki Kormányinfón bejelentette: engedélyezték, hogy megkezdődhessen a 12-15 évesek oltása, ennek megfelelően mostantól ezt a korosztályt is regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu honlapon.

 

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint a regisztrációt a szülőnek van joga elvégezni, az online regisztráció során meg kell adni a gyermek nevét, életkorát, TAJ-számát, lakcímét és a szülő elérhetőségeit.

 

Pontos és hiánytalan adatok esetén a regisztrációt néhány napon belül érvényesítik és mint minden más érvényesen regisztráló, a gyermeküket beoltatni kívánó szülők is automatikusan tudnak online is időpontot foglalni az oltásra az eeszt.gov.hu oldalon.

 

A 15 év alattiak oltása jelenleg csak Pfizer-vakcinával lehetséges, Pfizer-oltások folyamatosan foglalhatóak a kórházi oltópontokon.

 

Kérik, hogy az oltás időpontjára kérjük, hogy a szülők vigyék magukkal a szülői hozzájáruló nyilatkozatot. Az oltás önkéntes, arról a szülőnek van joga dönteni. Kérdés esetén azt javasolják, hogy kérje ki  a háziorvos, házi gyermekorvos vagy a gyermek kezelő orvosának véleményét is.
 
A közlemény hangsúlyozza, hogy 12 év alatti gyermekeket továbbra sem lehet oltani és regisztrációjukat sem fogadják el.

 

(Indexfotó: unsplash.com)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló