2021. május 6., Ivett Frida

Mindenki ügye

#koronavírus #járvány #védőoltás #oltás

Durván manipulatívan közölt adatokat a koronavírus-vakcinákról a kormány

ugytudjuk.hu 2021.04.25. 12:47

Elvileg az oltóanyagok hatékonyságát akarnák bizonygatni, de a politika és a kommunikáció láthatóan ezúttal is fontosabb, mint maga a védekezés.

A baloldali politikai erők többféle módon folytatják oltásellenes kampányukat. Ennek egyik formája az, hogy kétségbe vonják egyes vakcinatípusok hatékonyságát

– írja a magyar kormány a saját Facebook-oldalán, majd ezzel a lendülettel saját magát is tökön rúgja a nyilvánosságra hozott manipulatív adatsorral.

 

"Az adatokból jól látható, hogy minden Magyarországon használt vakcina hatékony és erős védelmet nyújt a fertőzés ellen" – olvasható a posztban, amiből kiderül, hogy a második oltást követően december vége óta összesen 5714 fő betegedett meg és 273-an hunytak el.

covi-oltas-fertozes

Ez azt jelenti, hogy minden 100 ezer beoltottból 408-an betegedtek meg és 20-an haltak bele a fertőzésbe.

 

Csakhogy a táblázat nem teljes, ebből ugyanis nem derül ki, hogy melyik vakcinából pontosan hányat is adtak be. Ahogyan a Pfizer/BioNTech vakcinája sem rosszabb, mint a többi, hiszen ezzel a vakcinával főleg a legidősebbeket, krónikus és daganatos betegeket oltották, ez pedig természetesen azt is eredményezte, hogy körükben magasabb a halálozási arány.

Magyarul a magyar kormánynak ismét sikerült egy masszívan manipulatív adatsort kihoznia, amivel akaratlanul is az oltásellenes hangulatot táplálhatják.

Túl a csúcson?


A koronavirus.gov.hu-n közöltek alapján a napi halálozási adat még mindig 200 fölött van, ugyanakkor a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők száma enyhe csökkenésnek indult. Közben – ahogy azt az Egri Ügyek is megírta – a kormány döntése értelmében 3,5 millió oltás beadását követően megnyithattak a vendéglátóipari egységek teraszai és a kijárási korlátozást este 11-ig óráig tolták ki.

 

Újabb mérföldkő jöhet

 

Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádióinterjújából pedig kiderült, a jövő héten újabb enyhítések jöhetnek, attól függően, hogy mikor lesz meg a 4 millió beoltott. 

 

Ez azt is jelenti, hogy hamarosan értelme is lesz a védettségi igazolványnak, hiszen csak ezzel látogathatjuk majd többek között a színházakat, mozit, edzőtermet, uszodát, állatkerteket, vadasparkokat, múzeumokat és sporteseményeket. Számukra megnyílnak a szállodák és az éttermek belső helyiségei is.

 

Via ugytudjuk.hu

 

(Indexfotó: Balázs Attila / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló