2021. május 6., Ivett Frida

Eger ügye

#egerplusz #eger #dobó tér #teraszok

Eger népe kiszabadult a lakásból és elárasztotta a belvárosi teraszokat (FOTÓK, VIDEÓK)

2021.04.24. 13:35

A nyitás első napján, kihasználva a barátságos időjárást, sokan ültek ki a vendéglátóhelyek asztalaihoz egy-egy kávéra, sörre vagy fagyira.

Betartotta ígéretét a kormány: a 3,5 milliós oltottsági szám elérése miatt április 24-én, szombaton végre megnyithattak a vendéglátóhelyek teraszai. A szabályozás szerint a fogyasztó vendégeknek nem kell maszkot viselniük, csak a kiszolgáló személyzetnek. Bár a terasz is közterület, de az utcán sétálva ettől még továbbra is hordanunk kell a maszkot, amit rendőrök és katonák ellenőriznek még Egerben is. A teraszok este fél 10-ig lehetnek nyitva, a kijárási tilalom este 10-től kezdődik, vagyis még nincs mód késő esti dorbézolásra.

 

Ahogy fotóinkon és videóinkon is látszik, nem minden teraszon van teltház a barátságos időjárás ellenére, de azért sokan ültek le egy sörre vagy kávéra az asztalokhoz.

 

(Fotók és videó: Keller Richárd)

 

 

 

 

#GALLERY_67#

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló