2023. szeptember 22., Móric

Mindenki ügye

#pdsz #tanárok #tankerület

Nem indul eljárás a kaszinó ellen, amit járványügyi szabályok megsértése miatt jelentettek fel

2021.03.24. 19:00

A rendőrség elutasította a feljelentést.

Március 8-tól már a kaszinókat is bezárták, előtte azonban – a vendéglátóhelyekkel ellentétben – a járvány második hulláma idején még nyitva lehettek. Ugyanakkor a járványügyi szabályok elvileg a játéktermekre is vonatkoztak.

 

Nemrég azonban egy rejtett kamerás felvétel készült a budapesti Las Vegas Casinóban, ahol a vendégek az orr vagy áll alatt viselték a maszkot, és egymást taposták a bejáratnál, a rulett asztalnál, vagy a még több embert vonzó tombola sorsolásnál. A Telex erről közölt cikke nyomán a Momentum feljelentést is tett a kaszinó ellen a járványügyi szabályok megsértése miatt. A portál szerdán arról számolt be, hogy a rendőrség a feljelentést elutasította.

 

Az V. kerületi Rendőrkapitányság a Tele érdeklődésére azt írta:

 

mivel a hatályos jogszabályok alapján a kaszinó nem minősül üzletnek, vendéglátó üzletnek vagy a jogszabályban nevesített szabadidős létesítménynek, így a kérdéses időszakban nem terjedt ki rá a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet.

Így aztán szabálysértést sem tudtak megállapítani, ezért "a feljelentés elutasításáról hoztak határozatot".

 

A Telex cikke emlékeztet, hogy egyébként abban a kaszinóban, ahol a felvétel készült, február végén egy biztonsági őr megfertőződött és nem sokkal később meghalt.

pexels-kaszinó (1)
Indexfotó: pexels.com

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló