2024. május 23., Dezső

Mindenki ügye

#vadgázolás #medve #románia #állatvilág

Ilyen a Bükkben inkább ne legyen: egymás után két autó is elcsapott egy medvét Romániában (VIDEÓ)

Kovács Dávid 2022.04.16. 20:24

És a kétszer is pórul járt állatot még le is filmezték.

Egymás után kétszer is elgázolták egy medvét csütörtök este Románia egyik legforgalmasabb útszakaszán, írja az egyik magyar nyelvű erdélyi híroldal, a Főtér.

 

A kolozsvári portál cikke szerint a szerencsétlenül járt állat a Prahova megyei Cornu község közelében, az 1-es számú főúton bóklászott, amikor két arra közlekedő autó is elütötte.

A medve szívós volt: miután az első autó elcsapta, felkelt, átmászott a sávelválasztó betontömbökön, majd még egy gázolást elszenvedett, ennek ellenére feltápászkodott, és bizonytalanul lépdelve ugyan, de nyílegyenesen az erdő felé vette az irányt.

A második gázolásról videó is készült:

 

 

A rendőrség közlése szerint az autók utasai nem sérültek meg, csak anyagi kár keletkezett a járművekben. A hatóságok – köztük az állat-egészségügyi hatóság munkatársai – kiszálltak a helyszínre, hogy megkeressék és megvizsgálják a sérült nagyvadat.

 

Ahogy az Egri Ügyek is beszámolt róla, februárban egy vadásznak egy kétmázsás medvét sikerült lefényképeznie Ózdnál, Szentsimon-Susa gerincén, majd a beszámolók szerint másnap a Hangonyi-tónál észlelték az állatot.

 

Arról, hogy hány farkas és medve élhet most Eger környékén, ebben a cikkünkben olvashat.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló