2024. április 20., Tivadar

Mindenki ügye

#közvélemény-kutatás #pedofiltörvény #homofóbia #megosztottság

Teljesen megosztja a magyarokat a homofóbtörvény egy felmérés szerint

Barna Benedek 2021.07.28. 14:14

A fideszes és az ellenzéki szavazótábor sem egységes a kérdésben.

 

Teljesen megosztja a társadalmat a gyermekek védelmére hivatkozva meghozott törvény, amiben a kormány megtiltotta a "homoszexualitás népszerűsítését" – derült ki egy friss felmérésből a HVG360 cikke szerint, amelyet a 444.hu szemlézett.

 

A Medián közvélemény-kutatása alapján

a magyarok 47 százaléka egyetért a törvény céljával, 42 százalék nem ért egyet vele,

11 százalék pedig nem tudja vagy nem válaszolt.

 

A július közepén, 1000 fős mintán készült felmérésből kiderül, hogy a kormánypárti szavazók körében nem túl meglepő módon sokkal nagyobb a törvény támogatottsága. Ugyanakkor még a fideszes szavazók 25 százaléka sem ért egyet a a pedofiltörvényként elhíresült jogszabállyal, mert úgy látják, hogy az korlátozza a szólásszabadságot és hátrányosan megkülönbözteti a meleg, leszbikus és transznemű embereket. Az ellenzéki szavazók 29 százaléka viszont egyetért a javaslattal.

 

A bizonytalan szavazókat teljesen megosztja a törvény, 39 százalékuk egyetért vele, 39 százalékuk ellenzi, 22 százalékuk pedig nem tudja eldönteni, vagy inkább nem válaszolt a kérdésre.

pride-mti-balogh-zoltán
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

 

A közvélemény-kutató azt is megkérdezte, hogy mikor Orbán Viktor szerint "Brüsszel" megint "megtámadta" Magyarországot, mekkora az uniós tagság támogatottsága. Ez pedig változatlanul töretlen,

a szavazókorú népességen belül 83 százalékos az uniós tagság támogatottsága.

A kormánypárti szavazók 79 százaléka is támogatja, hogy Magyarország az unió tagja, a fideszesek 17 százaléka volna csak nyitott a kilépésre. Az ellenzéki szavazók között az uniós tagság támogatottsága 90 százalékos, a bizonytalan szavazóknál pedig 76 százalék. A 444 cikke megjegyzi: érdekes, hogy az EU-tagságot a bizonytalanok mindössze 4 százaléka ellenzi, 20 százaléka viszont a "nem tudja/nem válaszol" lehetőséget választotta, vagyis megkerülte a válaszadást.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló